40 éves az Eszterlánc Északi Óvoda Gyermekmosoly Tagintézménye

Zenés, táncos összeállítással köszöntötték 40 éves óvodájukat az Eszterlánc Északi Óvoda Gyermekmosoly Tagintézményének óvodásai. A gyermeknevelési intézményt 1976-ban nyitották meg az akkor fiatal városrészben, hiszen a demográfiai hullám miatt a Jósavárosban annyi kisgyermek volt, hogy szükség volt több intézményre. Az eltelt évek alatt az óvoda sok változáson ment keresztül. A kilencvenes években, amikor csökkent a gyermekek száma, két csoportot bezártak, helyükön tornaszoba jött létre. Majd 2010 után az Eszterlánc Északi Óvoda telephelye lett, 2016 augusztusában pedig felvette a Gyermekmosoly nevet. Az óvodát a közelmúltban újította fel Nyíregyháza önkormányzata.

 

Felújított intézmény

 

Dr. Horváthné dr. Veisz Katalin, a településrész önkormányzati képviselője kifejtette, büszke arra, hogy Nyíregyháza önkormányzata a Jósaváros minden óvodáját felújította, így ezt a tagintézményt is.

További képekért kattintson a fotóra!

Hozzátette, korábban már megvalósult a külső nyílászárók cseréje, most pedig belső bútorzatot cseréltek, illetve két fürdőszobát újítottak fel.

 

Az óvoda felvállalta a magatartászavaros gyerekek nevelését

 

A tagintézmény egyike az Eszterlánc Északi Óvoda kilenc óvodájának.

Szikszainé Kiss Edit, az Eszterlánc Északi Óvoda intézményvezetője elmondta, központi helyet foglal el ez az óvoda az Eszterlánc Északi Óvodában. Gyermekmosoly lett a neve, tagintézménnyé vált. Az intézményvezető hozzátette, a városban nagyon sok problémás gyerek van, ez a testület pedig felvállalta, hogy a magatartási problémával küzdő gyerekek ebbe az óvodába bekerülhessenek. Természetesen a fenntartó biztosított gyógypedagógust a gyerekek fejlesztésére.

 

5 csoportban 121 gyermek

 

Az óvodában jelenleg 5 csoport működik, ahová 121 gyermek jár. Velük 10 óvodapedagógus és 5 dajka foglalkozik. Az intézményben nemcsak egy napot szenteltek a születésnapnak, hanem egész héten át programsorozattal várták a kicsiket, a szüleiket, a jelenlegi és az egykori dolgozókat.

Hársfalvi Éva, az Eszterlánc Északi Óvoda Gyermekmosoly Tagintézményének vezetője elmondta, a gyermekeknek egy örömteli, eseménydús hetet tudtak szervezni. Hozzátette, a dolgozóknak is fontos, hogy visszatekintsenek a régi értékekre, mindezeken túl pedig a közösséget is jobban összekovácsolja egy ilyen ünnep.

A héten volt kutyás bemutató, kézműves foglalkozás, családi nappal összekötött őszi vásár és fellépett a Csiribiri Zenekar is. Így méltó módon ünnepelték meg a gyerekek az óvoda fennállásának negyvenedik évfordulóját.

M. E.

(Fotó: Szarka Lajos)