40 éves a Nyírség Táncegyüttes

Idén ünnepli fennállásának 40. évfordulóját a Nyírség Táncegyüttes. Megalakulásukat követően már a 80-as években aranyminősítést szereztek, majd három évben, 1988-ban, 1993-ban és 1996-ban is megnyerték a Ki mit tud? elnevezésű, országos tehetségkutató versenyt. 2008-ban megkapták a Megyei Prima Díjat, és 2010-ben az országos Prima Díjat is. Idén pedig a Fölszállott a páva című versenyen a középdöntőig jutottak. A hétvégi jubileumi gálaműsort beharangozó sajtótájékoztatón dr. Kovács Ferenc polgármester is köszöntötte az együttest. Mint mondta, méltán lehetünk rájuk büszkék, hiszen már a 40 éves működés is komoly teljesítmény, de számos díjat és elismerést is elnyertek. Nyíregyháza jó hírét vitték az országban és a világban, miközben ápolták a magyar kultúra hagyományait. Ezért támogatja a Nyírséget az önkormányzat kiemelt nagy együttesként.

A Nyírség Táncegyüttes a jubileum alkalmából gálaműsorral ünnepel november 29-én 18 órakor a Bujtosi Szabadidő Csarnokban. A nagyszabású produkcióban hat generáció közel 150 táncosa eleveníti fel az elmúlt 40 év koreográfiáit a színpadon. Demarcsek György, a Nyírség Táncegyüttes vezetője kiemelte, ez egy sodró lendületű gála lesz, ugyanakkor megható pillanatokra is számíthatunk. Apák és fiúk, anyák és lányok, eredetiség és sokszínűség jelenik majd meg a színpadon.

Kiállítás is nyílt a 40 év emlékeiből (a képre kattintva galéria nyílik)

A Nyírség Táncegyüttes a 40. évforduló alkalmából egy kiállítást is rendezett a Bujtosi Szabadidő Csarnok aulájában, amelyben fényképekkel, díjakkal és ereklyékkel mutatják be az elmúlt évtizedek sikereit.