35 év képekben

Fotók elevenítik fel az elmúlt 35 esztendő legkiemelkedőbb pillanatait a Móricz Zsigmond Színház galériájában. A tárlat része annak a jubileumi rendezvénysorozatnak amelyet a kőszínház vezetése szervezett a társulat 35 éves fennállásának alkalmából. Az akkori korban a fotókészítés volt olyan, ami segített megőrizni az emlékeket, ezért kézenfekvőnek tűnt, hogy próbáljuk meg összeszedni azokat a képeket amelyek az elmúlt 35 évadban készültek – mondta Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház ügyvezetője.


Legemlékezetesebb pillanatok

 

A szervezők igyekeztek minden évadban a legjobb és legemlékezetesebb előadásokról készült fotókat kiválasztani, ugyanakkor arra is ügyeltek a kiállítás anyagának összeállításakor, hogy valamennyi előadást megmutassanak.


További képekért kattintson a fotóra!

Csutkai Csaba fotóművész egyike volt azoknak, akik a fényképezőgép objektívén keresztül közel 25 éven át örökítették meg a színpadon zajló értékes pillanatokat. Az első felvételem, az első darab amit készítettem a Kvantum fantum dokumentálása volt – 1982-ben vagy 1984-ben. Szerencsére sikerült megtalálnom azt a negatívköteget és meg kell mondjam nagyon-nagy élmény volt, mintha egy időgépbe kerültem volna, úgy éreztük a párommal együtt. Pötyike dolgozta fel digitálisan a képeket, és nagy öröm volt ezeket újra végignézni. – emelte ki a művész.

 

Akciók és meglepetések

 

A színház vezetése számos programmal, akcióval és meglepetéssel készül a jubileumi esztendő alkalmából. Így például október 10-től 3 és fél héten keresztül 35 százalékos kedvezménnyel vásárolhatók meg a harmadik kategóriás helyekre szóló bérletek. Mindezek mellett októberben minden nagyszínpadi felnőtt előadást követően egy nosztalgikus negyedórára várják a nézőket, hogy egy rövid videóval együtt idézhessék fel a teátrum elmúlt évtizedeit.

Piszár Tünde

(Fotó: Szarka Lajos)