34 zsákot töltöttek meg eldobált szeméttel a TeSzedd! akció résztvevői Örökösföldön
Kicsik és nagyok egyaránt részt vettek az akcióban. Fotó: Trifonov Éva

Az országos TeSzedd! önkéntes hulladékgyűjtó akcióhoz csatlakozott az Örökösföld-Újvárosi Polgárőr Egyesület, a kezdeményezést támogatta Tóth Imre önkormányzati képviselő is.

Március 23-án, szombaton, 10 órától vártuk a lelkes, segíteni akaró városlakókat a Fazekas János tér 24. szám előtt, a Polgárőr Irodánál. Zsákot, kesztyűt mindenki számára  biztosítottunk. Mindenkit szeretettel vártunk, akinek kedve, és ideje volt a városrész megtisztításában részt venni. A legkisebb (1éves) korosztálytól kezdve az idősebbekig vettek részt a sikeres akcióban.

A reggeli szeles időjárás ellenére sokan jelentek meg a polgárőr egyesület irodája előtti téren. Öröm volt látni, hogy ennyien szeretnék környezetüket szebbé, tisztábbá tenni.

 mondta Dajka Zsolt, az egyesület titkára.

Az egyesületnek támogató tagja vagyok, nagy örömmel támogattam ezt a kezdeményezést is, a szemét szedésben is aktívan részt vettem a Fazekas János téren, kifejezetten sok munkánk volt az éjjel nappali üzlet mögötti területen.

- mondta Tóth Imre, Örökösföld önkormányzati képviselője.

Az egyesület tagjai büszkék arra, hogy ilyen összefogással sikerült városrészüket megtisztítani. A résztvevők segítségével összesen 34 zsákot töltöttek meg az eldobált szeméttel.