30 milliós MÁV-os beruházás során átépítik a guszevi gyalogos aluljárót

A héten kezdődött, és augusztus 30-ig tart a guszevi gyalogos aluljáró felújítása, melyet a MÁV felújítási keretéből, saját építő és karbantartó társasága végez 30 millió forintért.

 

A kivitelező tájékoztatása szerint a MÁV Felépítménykarbantartó és Gépjavító Kft. megbízásából július 20-án megkezdődött Nyíregyházán a Móricz Zsigmond utcai gyalogos aluljáró karbantartása a Guszevben. Kérik az arra közlekedőket, hogy a felújítás ideje alatt fokozott körültekintéssel közelítsék meg az aluljárót.

Biber Anett, a MÁV szóvivője tájékoztatta szerkesztőségünket:

„Nyíregyházán, a guszevi gyalogos aluljáróban folyamatosan, időszakosan újra és újra visszatér a gond, hogy a nagy esőzésekkor többletvíz kerül az aluljáróba, ami nem tud elfolyni, ugyanis az aluljáró csapadékelvezetési rendszere mindig eltömődött, és dugulás keletkezett. Erre végleges megoldást a csapadékvíz-elvezető rendszer teljes átépítése jelenthet. A tervezés és az egyeztetések szakaszának lezárását követően már a héten elindultak ezek a kivitelezési munkák. A tervek szerint a szeptemberi iskolakezdésre már elvégzik a szakemberek a munkát, amelynek a keretében ez a mostani problémás vízelvezetési rendszer megújul. Csatorna- és ároképítési munkákat végeznek, illetve az aszfaltburkolatot is felújítják. Elsődleges elvárás volt feléjük, hogy mindenképpen felváltva végezzék az aluljáró oldalain ezeket a munkálatokat, így lehetőséget tudunk adni a gyalogosoknak az aluljáró használatára.”

A gyalogos aluljáró csapadékelvezető átépítését a MÁV az éves karbantartási keretéből végezteti el, az FKG Kft. leányvállalatával, melynek munkája a magyarországi vasúti pálya építésével, felújításával, illetve a pályához tartozó gépekkel kapcsolatos. A guszevi munkák közel 30 millió forintba kerülnek, és várhatóan augusztus 30-án végez a társaság – írta közleményében a MÁV Zrt.