30 háznyi beton a sóstói szálloda alapjában
Nyíregyháza eddigi legnagyobb betonozási munkálata fejeződött be a Sóstón épülő négycsillagos szálloda építkezésén. A munkálattal rekordgyorsasággal, 19 és fél óra alatt végeztek.

1680 m3 beton – 20-30 családi háznak elegendő mennyiség. Most azonban csak egyetlen épület alapjához használtak fel ennyit. Sóstón, az épülő négycsillagos szállodához. Nyíregyháza életében eddig ez a legnagyobb szerkezet betonozás, megelőzve immár a Geduly ház 2000-es évek eleji építését, ahol tetemes, 700 m3-rel kevesebb betonra volt szükség. De más szempontból is rekordot döntött a betonozás: 50 munkás összehangolt munkájának köszönhetően mindössze 19,5 óra alatt végeztek a munkálatokkal. Ez azért is számít kiemelkedőnek, mert nem csupán egy egyszerű betonozást kellett elvégezniük a szakembereknek. Három gyár készítette elő az alapanyagot, amit mindhárom üzemben teljesen azonos receptúra alapján kellett kikeverni. A feladatot nehezítette a kánikula is. A receptúrát folyamatosan igazítani kellett az emelkedő hőmérséklethez.

Dr. Podlovics Roland, az Aquárius Élmény- és Parkfürdő vezérigazgató elmondta, megpihenni azonban továbbra sem lehet, hiszen most csupán az alaplemez betonozásának első üteme fejeződött be. A munka már folyik tovább. Még közel 1000 m3 beton vár bedolgozásra.

A vezérigazgató hozzátette, a munka jó ütemben halad, eddig minden a tervek szerint alakult az építkezésnél. A legnagyobb tömegű munkálatok sikerült befejezni a turistaszezon kezdetére, így az ide érkezők szinte semmit nem tapasztalhatnak az építkezésből.

Sóstó régóta várt, hiánypótló beruházása az épülő négycsillagos szálloda. Az új hotel segíti az idegenforgalmat is, hiszen az utóbbi években folyamatosan emelkedik a vendégéjszakák száma Nyíregyházán. Dr. Kovács Ferenc polgármester korábban elmondta, a konferenciaturizmus számára is nagy hiányt jelentett a városnak egy ilyen szálloda megléte. Éppen ezért nagyon sok program – akár nemzetközi szintű kórházak, cégek, egyetemek jöttek volna – maradt el az elmúlt években amiatt, mert nem volt biztosítva, hogy egy legalább 100 szobás, négycsillagos szálloda álljon rendelkezésre egy olyan konferenciateremmel, amely szekcionálható, és legalább 200 férőhelyes. A most épülő hotel ezt is pótolja majd. A beruházás a Modern Városok Program részeként valósul meg, a kormány és az önkormányzat közötti megállapodás keretében. A szálloda építése május 2-án kezdődött el, és a kész hotel a tervek szerint jövő júniustól, a főszezon kezdetétől várja majd a vendégeket.

Zadubenszki Norbert