30 éves a Margaréta Óvoda

Dallal, verssel és körjátékkal köszöntötték 30 éves óvodájukat a Tündérkert Keleti Óvoda Margaréta Tagintézményének gyermekei. Az örökösföldi köznevelési intézmény 1984 novemberében nyitotta meg kapuit, ahol az elmúlt 3 évtizedben több ezer kisgyermek nevelkedett. Idén szeptemberben 8 óvodai csoportban 220 gyermek kezdte meg a nevelési évet, akikről 16 óvodapedagógus és 11 fős technikai személyzet gondoskodik. Az óvodát az elmúlt évben Nyíregyháza önkormányzata közel 30 millió forintból újította fel, így a kicsik már egy minden szempontból modern épületben töltik napjaikat.

 

(A fotóra kattintva megtekintheti az ünnepségen készült felvételeinket.)

Az óvoda fennállásának 30. évfordulóján az elmúlt időkre is visszaemlékeztek az intézmény egykori és jelenlegi dolgozói, akik sokat tettek az örökösföldi gyermekekért.
Hegedűsné Balogh Anna, a Tündérkert Keleti Óvoda Margaréta Tagintézményének vezetője azt mondta, nagyon tartalmas és élményekben gazdag éveket tudhatnak maguk mögött. Hozzátette, ezt az bizonyítja a legjobban, hogy elégedett szülők, elégedett gyerekek távoznak az intézményből.
A 30 éves óvoda mindig is szerves része volt az örökösföldi lakótelepnek. Nyitott rendezvényeikre nem csupán az óvodásokat és szüleiket, hanem a környék lakóit is várják. A Margaréta Óvodában működő "Mi tetszik" elnevezésű bábcsoport pedig rendszeresen részt vesz a környék intézményeinek életében.

M.E.

Fotó: Máté János