28. Nyuszi Futás – Óriási volt az érdeklődés, szinte megtelt a Városi Stadion
Több mint kétezren voltak a rendezvényen

28. alkalommal rendezték meg a Nyuszi Futást a Városi Stadionban. Több mint kétezren voltak a rendezvényen, együtt futottak kicsik és nagyok. Voltak színpadi produkciók, cukorágyú, nyuszisimogatás és értékes nyereményeket sorsoltak ki a tombolán.

Nyuszinak öltözött ovisok táncával kezdődött az idei Nyuszi Futás. A rendezvényt már 28 éve, minden tavasszal, Húsvét előtt rendezik meg a Városi Stadionban. A fő attrakció a futás volt, több kategóriában indultak a résztvevők.

Fantasztikusan sok program van. Először is a futószámok, ezek nem versenyszámok, hanem csak azért, hogy kellemesen, jól érezzék magukat a résztvevők. Így van ovisoknak, alsó tagozatosoknak, felső tagozatosoknak és van egy családi futás, amiben egy felnőtt és egy gyerek szerepel.

– mondta el Dajka László, a Nyuszi Futás szervezője.

A futáson kívül számos más kiegészítő program is volt, például cukorágyú, nyuszi vonat és élő nyuszit is lehetett simogat, ezen kívül ingyen lufit is osztottak a legkisebbek örömére. Nyíregyháza Önkormányzata fontosnak tartja az ilyen és ehhez hasonló családi sportesemények támogatását.

Nagyon fontos és kiemelt prioritásként kezeljük a tömegsportot Nyíregyházán és ezért építjük a különböző létesítményeket, a kondiparkokat. Ezért vannak a különböző programok, a Mozdulj Nyíregyháza!, a Bringaváros, a különböző futóprogramok. Azt szeretnénk, ha a nyíregyháziak minél többet mozognának, egészségesebben élnének és a mögöttünk lévő kép azt mutatja, hogy a kiváló idő és a lehetőség kihozott ide nagyon sok nyíregyházit.

– mondta el Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere.

A futószámokat követően kihirdették a nyerteseket, az alsó tagozatos iskolások között az első Tilki Flóra lett.

Én a Jókai Mór Református Általános Iskolába járok, a 3. c osztályba, a suliba is szoktak lenni tavasszal futóversenyek és ott is első lettem. A családommal azért jöttem ide, mert most vagyunk itt először és szerettük volna kipróbálni, hogy milyen.

– mondta el Tilki Flóra.

A résztvevők értékes nyereményekkel és jó élményekkel gazdagodva tértek haza.

Kapcsolódó galéria

Nyuszi futás 2019