28. Mandala Nyár – Zenés vígjáték, operett és rockopera is a kínálatban!
Vígjátékot és zenés vígjátékot, mesés zenejátékot, operettet és rockoperát kínál a 28. Mandala Nyár. Fotó: Mandala Dalszínház

A neves művészeket felvonultató programsorozat ismét a Görög Udvarban várja a nézőket július 13-tól szeptember 1-ig.

Közkívánatra ismét Nyíregyháza belvárosában, a Görög Udvarban játsszák a 28. Mandala Nyár előadásait. Este felnőttek, délután gyerekek örömére. A Mandala tavalyi bemutatójával, a Család ellen nincs orvosság című Ray Cooney bohózattal indul, majd a zárógála meglepetése A Dal sikeres szereplője Freddie és zenekara akusztikus kiskoncertje lesz.

Színes összeállítás

Bódis Gábor, a Mandala ügyvezetője így fogalmazott:

Egy nagyon színes összeállítással készültünk ebben az esztendőben is. Operett, zenés vígjáték, vígjáték, valamint rockopera is szerepel az összeállításban. És nagyon büszkék vagyunk arra, hogy több rangos, ismert és elismert művész is vendégünk lesz. Kossuth-díjasok, Érdemes Művészek és Jászai-díjasok is szerepelnek az összeállításban.

Hűvösvölgyi Ildikó, Vándor Éva, Szirtes Gábor, Heller Gábor és Besenczi Árpád is Nyíregyháza vendége lesz.

És az előadások: Kincskereső kisködmön interaktív mesés zenejáték. A pókerező macsóklub kibővült társasága Nő a tét! címmel. Aztán Hungarikum a javából, vagyis operettgála. Szerepel a Lovagias ügy zenés vígjáték, majd a Hyppolit a lakáj, a Dalszínház idei bemutatója, melyet a télen már előmelegített a társulat egy-két előadás erejéig. Oratórikus formában érkezik Erkel-, és Jászai-díjas művészekkel, Tolcsvay Lászlóval, Sáfár Mónikával és Sasvári Sándorral a Mária Evangéliuma rockopera, majd a Micimackó, a Mandala két éve bemutatott zenés mesejátéka következik.

Élettel telik meg az iskola udvara

Tamás István, a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola intézményvezetője kiemelte:

Egy oktatási intézmény szeptembertől júniusig szolgálja a családokat, diákokat. Nyáron üres, de úgy gondolom, hogy ezzel Nyíregyháza város lakosságát tudjuk szolgálni. Hallottuk, hogy milyen vígjátékra, felhőtlen szórakozásra lesz lehetőség. Nagyon örülök, hogy idén a Mária Evangéliuma oratórikus változata is színpadra kerül, és kicsit talán az iskola mentalitását is figyelték Gáborék az előadások kiválasztásában.

A Múzeumfalu felújítása miatt kellett tavaly nyáron gyors helyszínt találni a Mandala Nyár előadásainak. 800 nézőt is sikerrel szolgált ki a Szent Miklós Általános Iskola. Jól működött a rögzített nézőtér és a fedett mobil színpad. Így idén ismét befogadja az iskola a programsorozatot.

A Kabos hét vagy Kabos hétvégéken gyakorlatilag Kabos Gyula filmek színpadi feldolgozásait láthatják a nézők. Az egyik ilyen a Lovagias ügy című, mely a Zenthe Ferenc Színház vendégjátéka, egy zenés vígjáték, melynek főszereplője Koltai Róbert és Vándor Éva. A másik a Mandala Dalszínház nyári bemutatója, a Hyppolit a lakáj. Ennek az előadásnak a rendezője Mikó István és egyik főszereplője is, hiszen Schneider Mátyás szerepét, az egykori Kabos szerepet ő alakítja.

- nyilatkozta Bódis Gábor.

Két nagy Kabos szakértőről van szó, hiszen Koltai Róbert és Mikó István szinte valamennyi Kabos főszerepet eljátszották már. Mikó István a Kabos Gyula Társaság tagja, amely azért alakult, hogy Kabos Gyula hamvait hazaszállítsák Amerikából.

Részletekről a Mandala megújuló honlapján és facebook oldalán tájékozódhatnak.