27.  alkalommal rendezték meg  a „Kitárul a világ” című vármegyei angolnyelvi versenyt a Petőfiben

 

A Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézménye 1997-től rendezi meg a „Kitárul a világ” című vármegyei angol nyelvi versenyt, általános iskola alsó tagozatának 4. évfolyamán és felső tagozaton. A pandémia alatt sajnos elmaradt verseny. A világjárvány után egyszeri alkalommal online térben rendezték meg a versenyüket. 2023-ban visszatértek a jelenléti formához.

A magas résztvevői létszám idén is igazolta a „Kitárul a világ” népszerűségét. 2024. február 28-29-én megtartott versenyre 520 tanuló nevezett be, a vármegye 30 intézményéből.

A nyíregyházi iskolák mellett távolabbi településekről is érkeztek versenyezni vágyó diákok pl.: Nyírturáról, Vásárosnaményból, Fehérgyarmatról, Tiszalökről, Nagykállóból, Gávavencsellőről, Újfehértóról, Kisvárdából, Demecserből, Nyírbátorból, Balkányból, Dögéről. A verseny alaposan megújulva, frissebb ötletekkel felvértezve került megszervezésre.

 Külön kategóriában értékelték a két tanítási nyelvű és a hagyományos oktatásban résztvevő versenyzőket.

Tematikussá vált a feladatok összeállítása, így egy-egy témára fókuszálva készülhettek a gyerekek megyeszerte erre a kihívásra. Idén a Sporté volt a főszerep, hisz az Olimpia évében járunk.

Dicsérő oklevelet nyújtottak át azoknak a versenyzőknek, akik az iskolájukból a legeredményesebbek lettek, ezzel ösztönözve őket az angol nyelv sikeres tanulására.

Különdíjban részesítették azon iskolák legeredményesebb versenyzőit, akik épphogy csak lemaradtak a dobogóról.

A verseny idén is szoros volt, hiszen gyakran csak fél pont választotta el az egyes tehetséges tanulókat egymástól. Összesen 47 diák versenyeredményét díjaztak.  

Kapcsolódó galéria

Kitárul a világ