2500 almás puffancsot osztottak ki a Tirpák Fesztivál második napján

A város legnagyobb gasztronómiai rendezvényén, a Tirpák Fesztiválon már hagyomány, hogy a kilátogatókat meglepetést is várja.


Ez idén sem volt másképp, a tavalyi szilváslepény után, idén tirpák almás-fahéjas puffanccsal kínálták meg a szervezők és Nyíregyháza alpolgármestere, dr. Ulrich Attila a kilátogatókat.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Trifonov Éva

A Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma diákjai egy tirpák édességgel mutatták be szakértelmüket: 2500 tirpák almás-fahéjas puffanccsal lepték meg a városlakókat. Kollonay István, Német László és Strankula Katalin mestercukrászok irányításával 3 nap alatt közel 60 cukrásztanuló segítségével készítették el a nyíregyházi városlakók vendéglátására szánt édességet, amihez 750 tojást, 20 kg lisztet, 20 kg vaníliakrémet, 50 kg almát, 20 kg diót használtak fel.

Ez a sütemény ilyen formában még soha, sehol nem jelent meg, kifejezetten a Tirpák Fesztiválra dolgozták ki és komponálják meg a sipkaysok.

– árulták el a cukrászmesterek egy korábbi interjúban.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Trifonov Éva