24 órában Nyíregyházáért

A nyári időszakban leginkább a leszakadó ágak és a sűrű növényzet okoz gondot, amiktől gyakran nem beláthatóak a kereszteződések, de érkeznek panaszok esetenként kisebb rongálásokról is. Bordás Béla folyamatosan fogadja a lakosság észrevételeit, és igyekszik mielőbb megoldani a problémákat.

Nyíregyháza városgondnokának ügyeletes telefonszámára folyamatosan érkeznek a városlakóktól a bejelentések arról, hol mi zavarja őket a mindennapokban. Ő egész nap járja az utcákat, megnézi, hogy ezek mennyire valósak, és hogyan lehetne a problémákat megoldani. A tegnap esti vihar miatt több faág is leszakadt, ma emiatt érkeztek hozzá főként hívások, az Ószőlő utcánál pedig csapadékelvezető csatornát tisztított meg a lehullott falevelektől. Azt mondja, nem tud pihenni, folyamatosan járja a várost, az itt élőkkel pedig sikerült közvetlen kapcsolatot kialakítania. Bizalommal fordulnak hozzá és meg is szólítják kérdéseikkel. A nyári hónapokban a leggyakrabban a növények jelentenek problémát.

– Felhívom a városlakók figyelmét arra, hogy fordítsanak gondot az ingatlanuk előtt lévő járdafelület tisztán tartására, de a levágott füvet is szedjék össze, mert ha a csapadékelvezető csatornába belekerül, dugulást eredményezhet – hangsúlyozta.

Nyíregyháza városgondnoka folyamatosan várja a lakosság észrevételeit. Bejelentést a 70/387-8914 telefonszámon tehetnek a városlakók.

Bruszel Dóra