2018-ban is Mozdulj Nyíregyháza, új programokkal

 

2013 óta rendezi meg Nyíregyháza MJV Város Önkormányzata a Mozdulj Nyíregyháza programsorozatot. Először még csak néhány órával várta az érdeklődőket az ingyenes mozgásra, azóta kinőtte magát a program. Lakossági kérésre 2018-ban korábban kezdték megtartani az órákat és új elemekkel is bővült a repertoár. Vannak délelőtti és délutáni időpontok, külterületi helyszínek és minden korosztály részére érdekes mozgásformák.

Piloxing-láz Nyíregyházán is.

Fotó: Szarka Lajos

Az idei év különlegessége, hogy február 25-én és március 11-én családi programra invitálják a nyíregyháziakat, mivel a Continental Arénába érkezik Rubint Réka és Katus Attila. A közös sportoláson kívül életmód tanácsokat adnak, a gyerekeket pedig játszóház várja.

Gyerekektől a szenior korosztályig

Pont múlt héten raktuk össze a korábbi órarendeket és megszámolva ez már a tizedik mozgásrend, ami most elkészült. Továbbra is minden korosztály számára kínál számos programot. Mindenféle mozgásforma megtalálható most már az órarendben. Igyekeztünk kicsit tömbösíteni és logikusabban összerendezni a mozgásrendet. Hétfőtől csütörtökig délelőttönként elsősorban a szenior korosztályoknak szólnak a mozgásformák, hiszen délelőtti mozgásokról beszélünk, délután pedig a hétfő, kedd, szerda, csütörtök 5-től 6-ig illetve külterületeken fél 6-tól fél 7-ig vagy 6-tól 7-ig gerinctorna várja az érdeklődőket, 6 órától pedig az erősebb, aktívabb kicsit aerob jellegű mozgásokat igyekeztünk beépíteni az órarendbe.

– mondta el Hornyák Enikő, az önkormányzat sportreferense.

Június 3-ig várják a mozogni vágyókat

A tavaly őszi félév is jól sikerült, a vártnál is nagyobb sikert aratott a szeptemberben bevezetett szenior táncház, melyen egyre növekvő létszámban jelentek meg a mozogni vágyó időskorúak. A gyermekek számára szervezett „Mozduljka”, valamint a családi foglalkozások kínálata is tovább bővült. Az elmúlt 3 hónap alatt igen népszerűvé vált a lövészet, az atlétika és a judo, illetve telt házzal zárt a családi tollas.

Zumba, nem csak felnőtteknek!

Fotó: Szarka Lajos

A városlakók számára megnyitott a tekecsarnok és lőtér is, sok érdeklődő családnak kínált élményben gazdag vasárnapi kikapcsolódást. Az őszi sorozat széles körű kínálatában családi hangulatban tartottak gyerekzumbát, MediBallt és gerincjóga órákat, továbbá igen aktív zsírégetés zajlott a funkcionális edzéseken. 2018 első felében június 3-ig tartanak órákat, de minden bizonnyal az év második felében is lesz majd Mozdulj Nyíregyháza programsorozat.


Kanócz Rita