2015-ben is Adventi Forgatag!

A nyíregyházi Cantemus Kórus előadása és dr. Kovács Ferenc polgármester köszöntője után november 29-én felkapcsolódnak az ünnepi fények és karácsonyváró hangulatba borul a város. Ökumenikus adventi áhítat várja majd az érdeklődőket és az első adventi gyertya meggyújtásához egy sztárvendég is csatlakozik – Pál Dénes, a The Voice – Magyarország hangja első győztese lesz a hangulatfelelős. Nem kell a következő vasárnapig várnunk a színes programokért, hétköznap is akadnak majd bőven! December 1-jén a Művészeti Szakközépiskola diákjai adnak műsort, 3-án pedig a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ OÁZIS csoportjának bemutatkozása után a Vikár Sándor Zeneiskola növendékeinek előadását hallgathatjuk meg. A bronzvasárnapi gyertya meggyújtása után egy igazi díva, Wolf Kati ad koncertet majd.

A második héten pedig a táncé lesz a főszerep a Kossuth téren. December 8-án az Y2K Divattánciskola és 10-én a Street Dance School Hip-Hop és Divattánc Iskola előadását nézve perdülhetünk mi is táncra! Egyre közelebb érve a karácsonyhoz, ezüstvasárnap, a harmadik gyertya meggyújtásakor Peter Srámek, a szlovákiai Zámbó Jimmy, a Rising Star felfedezettje látogat el Nyíregyházára és énekel nekünk. Ezt követően, december 15-én ismételten a Vikár Sándor Zeneiskola tehetséges diákjai kápráztatnak el minket, két nappal később pedig a Tomsits Rudolf Alapfokú Művészeti Iskola műsorát tekinthetjük meg.

Az Adventi Forgatag utolsó programjaként december 20-án, aranyvasárnap közösen meggyújtjuk a negyedik gyertyát és a Sztárban Sztár kismamájával, Csobot Adéllal együtt várjuk a napokon belül érkező karácsonyt!
Ne feledjük, minden kedden, csütörtökön és vasárnap színesebbnél színesebb programok várnak ránk – töltsük együtt idén is az adventi időszakot Nyíregyházán!

Az adventi programokról dr. Ulrich Attila alpolgármester számolt be a Nyíregyházi Televízió Szieszta című műsorában.

Farkas Fanni