20 fokkal búcsúzik a tél nyugaton a pénteki hidegfront előtt

A hét közepén nyugat felől enyhe, száraz légtömegek érkeznek fölénk, így szerdán már csak keleten, délkeleten lehetnek erősebben felhős időszakok, nyugaton, északnyugaton szinte zavartalan lesz a napsütés. Csapadék nem várható, de a Dunántúlon és keleten többfelé szeles marad az idő. Délután 8-15 fokra készülhetünk, ismét nyugaton lesz enyhébb az idő.

Csütörtökön, a meteorológiai tél utolsó napján országszerte a napsütésé lesz a főszerep, kezdetben északkeleten fordulhatnak elő párásabb, ködösebb tájak. Élénk, helyenként erős nyugati-délnyugati széllel kifejezetten meleg levegő érkezik, hazánk nagy részén 15 fok fölé melegszik a levegő, nyugaton a 20 fokot is elérhetjük.

Pénteken aztán egy hidegfront hatására északnyugatira fordul a szél, felhők érkeznek fölénk, melyekből szórványosan számíthatunk kisebb esőre, záporokra. Lehűlés kezdődik, délután már "csak" 8-15 fokot mérhetünk.

Hétvégén változóan felhős-napos, kissé szeles időre készülhetünk, gyenge csapadék csak néhol fordulhat elő. Hajnalonként főként az ország északi és keleti felén fagyhat, főként vasárnap hajnalban néhol -5 foknál is hidegebb lehet, napközben szombaton 5-10, vasárnap 8-13 fok a legvalószínűbb.

A jövő hét már csapadékosabb időt hozhat.


Forrás: idokep.hu