20 éves jubileumot ünnepeltek Nyíregyházán
Ünnepi istentiszteleten emlékeztek a Túróczy Zoltán Evangélikus Általános Iskola újraalapításának 20. évfordulójára a nyíregyházi Evangélikus Nagytemplomban. Az újraalapítás célja az volt, hogy folytathassák a megörökölt ősi elemi oktatást, továbbvinni annak értékeit és folytatni a hagyományokat. Az iskolának immár négyszáz tanulója van.

Ünnepi istentiszteleten imádkoztak a tanulók a nyíregyházi Evangélikus Nagytemplomban. A Túróczy Zoltán Evangélikus Általános Iskola újraalapításának 20. évfordulójára emlékeztek az oktatási intézmény diákjai, tanárai és az egyház képviselői. Az újraalapítás célja az volt, hogy folytathassák a megörökölt ősi elemi oktatást, továbbvinni annak értékeit és folytatni a hagyományokat. Kocsisné Sárossy Emőke igazgató elmondta, az evangélikus egyház nagy felelősséget érez az intézményei iránt, és a színvonalas oktató-nevelő munkára törekszik. Az anyagi feltételek biztosítása mellett odafigyelnek a tantestület és a tanulók lelki egészségére is.


FONTOS A SZABAD ISKOLAVÁLASZTÁS

 

A jubileumi eseményen a nyíregyházi önkormányzatot Jászai Menyhért alpolgármester képviselte. Hangsúlyozta, az egyház és a város életében is fontos ez a jubileum.

További képekért kattintson a fotóra!

Az iskola a szellemiségével és értékeivel színesíti az oktatási kínálatot a szabad iskolaválasztásban. Reméli, hogy a következő évtizedekben is jól fog prosperálni az evangélikus iskola.

 

EGYRE TÖBB A TANULÓ

 

Az egyházi oktatás létjogosultságát bizonyítja, hogy az iskolának immár négyszáz tanulója van, és az óvodába is több mint száz gyerek jár. Az evangélikus egyház készen áll arra, hogy a jelenleginél is nagyobb teret és lehetőséget adjon az oktatásnak.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)