1956-os vetélkedő

A vetélkedő célja, hogy emberközelbe hozza a kommunizmus korszakát a mai fiatalok számára, és életszerűvé tegye azt az időszakot, hogy a felnövekvő generációk megértsék, milyen út vezetett az 1956-os forradalomhoz, mi történt 1956-ban az országban és Nyíregyházán, illetve milyen következményei lettek a forradalomnak.

A jelentkezés feltételei

A 13-23 éves korosztály (általános iskolák 7.-8. osztálya, középiskolák 9-12. osztálya, a Nyíregyházi Egyetem hallgatói) 3 fő diákból/hallgatóból álló csapatai jelentkezhetnek. A fiatalokat egy pedagógus/tanár felkészítheti a versenyre. Egy iskolából több csoport is jelentkezhet, kiknek fedőnevet kell választaniuk.

Első két forduló

Postai vagy elektronikus úton a csapatok két alkalommal válaszolnak a Jósa András Múzeum honlapján feltöltött kérdéssorra a meghatározott időpontig.
Az első forduló kérdéssora 2016. szeptember 12-én kerül feltöltésre a www.josamuzeum.hu honlapra. Ennek beadási időpontja: 2016. szeptember 28.
A második forduló kérdéssora 2016. szeptember 30-án kerül feltöltésre, ennek beadási időpontja 2016. október 12.
A kiértékelés a második fordulót követő 1 héten belül történik meg, mely alapján korosztályonként a legtöbb pontszámot elérő 3-3-3 csapat kerül a döntőbe.

Harmadik forduló, azaz a döntő

A döntőre 2016. október 27-én, csütörtökön kerül sor a Jósa András Múzeum nagytermében. Az általános iskolák, a középiskolák és az egyetem részéről az első két fordulóban legjobban szereplő 3 háromfős csapat vehet részt a versenyen. A döntő kérdései a múzeumban akkor már látogatható 1956-os kiállítással kapcsolatban készülnek majd el. Korosztályonként 1 győztes csapat lesz, így 3 db első díj átadására fog sor kerülni.

Levelezési cím: 4400 Nyíregyháza Benczúr tér 21.
e-mail: holmarz0127@gmail.com

Díjazás

A Jósa András Múzeum napján, december 1-jén kerül sor az ünnepélyes díjátadóra.

(Fotó: internet)