190 fát ültetnek el Sóstón 50 nyíregyházi gazdasági szereplőnek köszönhetően
190 fát ültetnek el Sóstón 50 nyíregyházi gazdasági szereplőnek köszönhetően

Mint már korábban is beszámoltunk róla, a Sóstógyógyfürdőért Alapítvány idén nyáron kezdte meg a sóstói zöldfelületek megújítását célzó programtervének kidolgozását és megvalósítását a polgármesteri fásítási program keretében: amely várhatóan 2022-ben fejeződik be. Ennek részeként az idei évben megközelítőleg 190 fát ültetnek el Sóstón, köszönhetően annak a mintegy 50 nyíregyházi gazdasági szereplőnek, akik támogatásukról biztosították terveiket.

A körültekintő egyeztetések és előkészítő munkák után október 28-án ültették el az első fát a Csónak utca – Szódaház utca kereszteződése mellett található parkban. Az azóta eltelt időszakban a Sóstói-tó keleti oldalán szinte teljes egészében befejeződtek az ültetési munkák, melyek során 37 platánt, 3 nagylevelű hársat, 23 oszlopos gyertyánt és 20 oszlopos tölgyet ültettek el, továbbá a Hotel Pangea elé is került 3 oszlopos tölgy.

Lehetőség van pótlásra

– Az ültetési célterületeket a rendelkezésre álló famennyiségnek köszönhetően az előre tervezetthez képest bővíteni tudjuk, így lehetőség nyílik arra, hogy a Sóstói út és Berenát utca kereszteződésében lévő nagy parkolóban, valamint az állatpark előtti parkolórészen a korábban vandalizmus áldozatává lett fákat is pótoljuk oszlopos gyertyánokkal – tájékoztatta szerkesztőségünket dr. Podlovics Roland, a kuratórium elnöke.

A program jó ütemben halad, így a tervek szerint folytathatják a munkát, melynek eredményeiről a jövőben is tájékoztatják a tisztelt lakosságot.