190 fát ültetnek el Sóstón 50 nyíregyházi gazdasági szereplőnek köszönhetően

190 fát ültetnek el Sóstón 50 nyíregyházi gazdasági szereplőnek köszönhetően
190 fát ültetnek el Sóstón 50 nyíregyházi gazdasági szereplőnek köszönhetően

Mint már korábban is beszámoltunk róla, a Sóstógyógyfürdőért Alapítvány idén nyáron kezdte meg a sóstói zöldfelületek megújítását célzó programtervének kidolgozását és megvalósítását a polgármesteri fásítási program keretében: amely várhatóan 2022-ben fejeződik be. Ennek részeként az idei évben megközelítőleg 190 fát ültetnek el Sóstón, köszönhetően annak a mintegy 50 nyíregyházi gazdasági szereplőnek, akik támogatásukról biztosították terveiket.

A körültekintő egyeztetések és előkészítő munkák után október 28-án ültették el az első fát a Csónak utca – Szódaház utca kereszteződése mellett található parkban. Az azóta eltelt időszakban a Sóstói-tó keleti oldalán szinte teljes egészében befejeződtek az ültetési munkák, melyek során 37 platánt, 3 nagylevelű hársat, 23 oszlopos gyertyánt és 20 oszlopos tölgyet ültettek el, továbbá a Hotel Pangea elé is került 3 oszlopos tölgy.

Lehetőség van pótlásra

– Az ültetési célterületeket a rendelkezésre álló famennyiségnek köszönhetően az előre tervezetthez képest bővíteni tudjuk, így lehetőség nyílik arra, hogy a Sóstói út és Berenát utca kereszteződésében lévő nagy parkolóban, valamint az állatpark előtti parkolórészen a korábban vandalizmus áldozatává lett fákat is pótoljuk oszlopos gyertyánokkal – tájékoztatta szerkesztőségünket dr. Podlovics Roland, a kuratórium elnöke.

A program jó ütemben halad, így a tervek szerint folytathatják a munkát, melynek eredményeiről a jövőben is tájékoztatják a tisztelt lakosságot.