19 új szolgálati autó – Flottabővítés a rendőrségnél
Fotó: Szarka Lajos

19 új szolgálati autót kapott a rendőrség. 15 darab terepjáró, kettő járőr gépkocsi és további kettő darab mikrobusz segíti ezentúl a hatóság munkáját. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye nagy határszakasszal rendelkezik, a terepjárókra főleg ott van szükség, a közbiztonság érdekében fontos a gyors és hatékony technika is.

Sorakoznak az új autók a rendőrségi parkolóban, jelentős flottabővítés történt a megyei főkapitányságnál. A terepjárók beszerzése közel 18 millió forint autónként, a további négy jármű ára mintegy 8-9 millió forint, szintén darabonként. A hatékonyabb munkavégzés érdekében összesen 19 darab új szolgálati autó segíti a rendőrséget.

„Régi vágyunk teljesült, hiszen Toyota típusú nehéz terepjáró gépjárműveket kaptunk, amelyek nem terepjáró adottságokkal, hanem rendes terep képességekkel rendelkeznek, hozzá terepgumival, téli és nyári felszereléssel. Ezen kívül két Audi típusú járőrgépkocsit is kaptunk és két mikrobuszt, amik alapvetően logisztikai, szállítási feladatainkat segítik” - mondta Farkas József, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője.

Az államhatár védelme

Ahogy a főkapitány fogalmazott, a közrend és a közbiztonság védelme érdekében és az államhatár biztosítására használják majd ezek az új autókat is.

„Szabolcs-Szatmár-Bereg megye nagy határszakasszal rendelkezik, schengeni külső határszakasz, akár ukrán viszonylatban is, de a román határszakasz is igencsak figyelemreméltó. Éppen a kollégáknak is említettem a mai reggeli elfogást, mintegy két tucat illegális migránst sikerült Csenger térségében feltartóztatni. Azt gondolom, hogy a gyors, hatékony rendőri tevékenységhez, gyors, hatékony technika is szükséges. Ezekre a gépjárművekre büszkék lehetünk, volt mit a képzeletbeli karácsonyfa alá tenni.” - tette hozzá a rendőrfőkapitány.

Fiatal flotta

2017-től nagy mennyiségben kapott a hatóság új szolgálati gépjárműveket, így a flotta jelentősen megfiatalodott. A terepjáró, illetve terepjáró képességekkel rendelkező autók átlagéletkora így 6 évre csökkent, a személygépjárműveké pedig 5 évre. Az Országos Rendőr-főkapitányság az új autókhoz szervizcsomagot is vásárolt 5 év vagy 200 ezer futott kilométerig.

Kapcsolódó galéria

Új szolgálati autók a rendőrségen