18 millió forintból újul meg a Móricz tornaterme

Még 2015-ben döntött úgy a városvezetés, hogy felújítja Nyíregyháza iskoláinak tornatermeit. Ennek a programnak a keretében újult meg a Bem József Általános Iskola, valamint a Westsik Vilmos Élelmiszeripari Szakképző Iskola tornacsarnoka is.

 

Folytatódnak a felújítások

 

Dolgoznak a szakemberek a Móricz tornatermében is, amely a következő állomása az önkormányzati programnak. Az iskola az egyik olyan bázisintézménye a nyíregyházi sportnak, valamint az utánpótlás-nevelésnek, amelyikre különös módon figyel a város. A labdarúgás, valamint a röplabda területén ugyanis a Móricz kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhet.

 

Speciális aljzat

 

A tornaterem altalaja a Continental Arénáéhoz hasonlóan nagyon rossz állapotban volt, ezért a munkálatok során olyan új burkolattal látják el, amely sporttechnológiailag megfelelő. Sokkal kényelmesebb a mozgás rajta és kíméli az ízületeket is.

 

Utánpótlásnak is megfelelő

 

– A korszerűsítés azonban nemcsak az altalajt érinti, kiterjed a tornaterem egészére is, ugyanis a napi használat során valamennyi sportág igényeinek meg kell felelnie – mondja Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezető igazgatója. – Nemcsak a parkettázás történt meg, hanem a festés, a különböző hibák kijavítása is. A fal is kapott egy új felületet, aminek segítségével, főleg a labdarúgás területén nem fog annyira megrongálódni mint korábban. A beruházás végeztével teljesen új tornatermet kap az iskola, amely elsősorban iskolai sportolásra lesz alkalmas, de természetesen ezek az iskolások magas szinten űzik a labdarúgást és a röplabdában is élen járnak, így a versenysport utánpótlásának is megfelelő lesz ez a helyszín – tette hozzá Kósa Árpád.

 

Önkormányzati támogatás

 

A 18 millió forintos beruházáshoz szükséges anyagi forrás 30 százalékát az önkormányzat biztosítja, 70 százalékot pedig a társaságiadó-felajánlásból cégek töltenek fel a sportcentrum részére. A tornatermet előreláthatólag június 30-a után vehetik birtokba a sportolók. A korszerűsítések következő állomása a Tiszavasvári úti Zrínyi tornacsarnok, ahol a munkálatok heteken belül megkezdődnek.

Piszár Tünde