166 millió forint a megyei vállalkozásoknak

2011 és 2014 között konzorciumi formában valósította meg a Primom Alapítvány a Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvánnyal és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Iparszövetséggel közösen azt a vállalkozás-fejlesztési programot, amelynek keretein belül a helyi vállalkozásoknak minősített tanácsadói csapat segített abban, hogy cégeiket minél magasabb szintre tudják emelni. Szabolcs- Szatmár-Bereg megyében 87 vállalkozás összesen 166 millió forinthoz jutott maximum 50 százalékos támogatási intenzitás mellett. A vissza nem térítendő támogatással lehetőségük volt a mikro- és középvállalkozásoknak üzleti, jogi és számítástechnikai tanácsadás igénybevételére.

Czomba Csaba, a PRIMOM Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vállalkozásélénkítő Alapítvány kuratóriumának az elnöke a projektzáró rendezvényen azt mondta a Nyíregyházi Televízió Híradójának, az akkreditált tanácsadók sok területen tudtak a vállalkozóknak segíteni, akik ezt a segítséget szívesen fogadták, hiszen sokszor nehéz eligazodniuk a szabályzatok rendszerében.

 

3 ÉV, 166 MILLIÓ FORINT

 

A projekt hároméves időtartama alatt a régióban 415 millió forint állt a vállalkozások rendelkezésére, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ebből 166 milliót tudtak a cégek felhasználni, amit 12 szaktanácsadási területen igényelhettek.
Szilágyi-Bécsi Tímea, az INT- Solution Üzleti Tanácsadó Kft. ügyvezetője is igénybe vette a támogatást. Azt mondta, nagyon örült ennek a lehetőségnek, mert segítette a vállalkozásukat abban, hogy fejleszteni tudjanak, ezáltal pedig több embert tudjanak foglalkoztatni.

 

552 SZAKÉRTŐ

 

A tanácsadások a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által, szakterületenként akkreditált tanácsadókon keresztül valósulhattak meg: országosan 552 szakértő-tanácsadó segítette a munkát. A pályázat nagyban hozzájárult a helyi vállalkozások fejlődéséhez.

Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere a zárórendezvényen kifejtette, jó az, ha a vállalkozásokat szakemberek segítik munkájukban annak érdekében, hogyan építsék fel a cégüket, a meglévőket pedig hogyan fejlesszék.
A projekt teljes időtartama alatt lehetőségük volt a vállalkozásoknak elektronikusan is tájékoztatást kérni, de a Primom Alapítvány munkatársai személyesen is konzultáltak a cégek vezetőivel.

M. E.