16 meccs, 15 győzelem
16 felkészülési meccséből 15-öt nyert meg a magyar serdülő fiú kézilabda válogatott. A csapat egyik edzője a nyíregyházi Bartha Dénes. A tréner szerint ez biztató a jövő évi nagy tornák előtt.

 Balatonbogláron készült a nyári szünetben a serdülő fiú kézilabda válogatott. Bartha Dénes edző szerint jól sikerültek a tréningek, és a Románia elleni felkészülési találkozókat meg is nyerte a csapat. Rövidesen Csehországba utazik a gárda az Olimpiai Reménységek Versenyére, majd Franciaországban a házigazdák mellett Svédországgal, Dániával és Spanyolországgal is találkozik az együttes.

- Több élcsapattal találkozunk, ami nagyon hasznos lehet, hiszen így Európa szinte összes nevesebb gárdájával megmérkőzünk. Eddig jó a mérleg, 16 felkészülési meccsünkből 15-öt megnyertünk – mondta Bartha Dénes a Serdülő Kézilabda Válogatott szövetségi edzője.

A keret addig még változhat, mivel fiatalokról van szó. Nyíregyházi játékosokat is figyeltek a szakemberek az elmúlt hónapokban, többen jó benyomást is keltettek, így van esély arra, hogy bekerüljenek az utazó keretbe. Bartha Dénes korábban ért már el szép sikereket korosztályos csapataival, több alkalommal is dobogón végzett rangos nemzetközi versenyeken együttesével.

Dankó László