16 helyszínt érint idén a nagyfelületű útjavítás
Fotó: Trifonov Éva

Idén 16 helyszínen, közel 16 ezer négyzetméteren végez nagyfelületű útjavítást a NYÍRVV Nonprofit Kft. A program megvalósítására 130 millió forintot fordítanak, és a tervek szerint júliusban befejeződnek a munkálatok.

Már zajlik a nagyfelületű útjavítás többek között a Korányi Frigyes utcában, az Árpád utcában, valamint a Hímesben is Nyíregyházán. A NYÍRVV Nonprofit Kft. csakúgy, mint minden évben, idén is biztosít forrást a programra, ezúttal közel nettó 130 millió forintot. Ebből az összegből 16 helyszínen, több városrészt is érintve, közel 16 ezer négyzetméter aszfaltburkolatot újítanak meg:


1.         Korányi F. u. 62–74. szám
2.         Korányi F. u. piac mellett
3.         Hímes u.
4.         Fürj u.
5.         Semmelweis u. – bekötőút óvoda mellett
6.         Árpád u. 53–71. szám
7.         Toldi u. 16–26. szám
8.         Hősök tere
9.         Buszöböl Sóstó
10.       Korányi köz focipálya
11.       Krúdy Gyula u. parkoló – Ferenc krt. 26–28. szám mögött
12.       Erdőalja u.
13.       Törzs u. 98–106. szám
14.       Váci M. u. – Bartók B. u. összekötő út
15.       Báthory u. – Benczúr tér – Deák F. u. között
16.       Irinyi J. u. garázssor

 

Dicső Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. közterület-kezelési igazgatója megkeresésünkre elmondta, ebben a programban rossz minőségű aszfaltutakat, parkolókat újítanak fel.
– Az aszfalt felmarása után az úttesteken lévő aknafedlapok szintbehelyezése történik meg, utána az aszfaltozás, és ahol szükséges, ott az útburkolati jeleket is újrafesti a kivitelező. 

Az idei évre tervezett nagyfelületű útjavítás érinti többek között a Korányi Frigyes utcát, a Hímest, Örökösföldet, az Érkertet, a Hősök terét, és Sóstót is. A kivitelezés jó ütemben zajlik, a tervek szerint júliusban be is fejeződnek a munkálatok, mind a 16 helyszínen.
 

Kapcsolódó galéria

Nagyfelületű útjavítások városunkban