15. alkalommal is megtelt a Kossuth tér kosarasokkal
Fotó:Trifonov Éva

Nyíregyházán immár több évtizedes hagyomány, hogy városunk otthont biztosít a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége által is támogatott országos Streetball Challenge Hungary eseménynek. A szabolcsi megyeszékhely a sportesemény megrendezését a rendezési költségek finanszírozásával a Sportcentrumon keresztül biztosította, így szombaton ismét kosarasok lepték el a Kossuth teret 

Több kategóriában lehetett nevezni, a legjobbak pedig az országos döntőbe jutottak. Számos kiegészítő program is színesítette a napot, így volt dobóverseny és zsákolóverseny is. Az idei nyíregyházi rendezvény rendhagyó volt, hiszen duplán jubileumi: országosan 30. Nyíregyházán pedig 15. alkalommal tartottak Streetball versenyt.

Helyi kezdeményezésként egyetlen helyszínként első alkalommal került megrendezésre a Continental ContiTech Kft. jóvoltából a Continental Vállalati Streetball Bajnokság, melyre helyi multinacionális cégek kaptak meghívást és idén 4 csapat nevezett: 
1. Continental ContiTech Kft.
2. Michelin Kft.
3. Marso Kft.
4. Városháza- Sportcentrum csapata

A céges összefogás mellett a megyei összefogás újabb jeleként az elmúlt két évhez hasonlóan idén is támogatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kosárlabda Szövetség is a rendezvény megvalósítását és a nevezési díjak felének átvállalásával egyedülállóan Nyíregyházán 12ezer Ft helyett csak 6ezer forint volt egy csapat nevezése.

Összesen 65 csapat nevezett, azaz 260 kosaras pattogtatta a labdát.