14 csapat főzött ízletes ételeket a Fakanál Fesztiválon
Fotó: Trifonov Éva

14 csapat mérettette meg főzőtudományát a nyírszőlősi Fakanál Fesztiválon szombaton. A finom ízek mellett színpadi produkciók, ugrálóvár, és egyéb szórakozási lehetőségek gondoskodtak a jó hangulatról.

„Itt az embereknek van ideje egymással beszélgetni. Van idő egy kicsit egy finom tál étel mellett arról is beszélgetni, hogy milyen hely ez a Nyírszőlős. Véleményem szerint jó hely” - Ezekkel a szavakkal köszöntötte a résztvevőket dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő a Fakanál Fesztiválon, aki maga is szinte minden évben ellátogat a rendezvényre. Ahogyan a nevéből is kiderül, sokan ragadtak fakanalat ezen a napon és készítették el az ízletes ételeket. Például a nyírszőlősi iskola 2. A osztályából a szülők összefogtak és babgulyást készítettek füstölt csülökkel.

„Mi azt szerettük volna, hogy mindenki adjon be valamit és mindenki a magáénak érezze ezt a levest, úgyhogy a csülköt egy az egyik szülő adta, a csipetkét egy másik szülő, úgyhogy mi így összetettük, amink van.” – mondta Bacskóné Kovács Andrea a csapatról.

Egyre nagyobb közösséget mozgat meg a rendezvény

Nyírszőlős városrészbe a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően egyre többen költöznek, így a Fakanál Fesztivál is egyre nagyobb közösséget mozgat meg. Ezt bizonyítja, hogy például az újonnan épült Szőlőszem bölcsőde csapata is főzött szombaton.

„Örvendünk a fejlesztéseknek, nagyon fontosak az útépítések, javítások, karbantartások, a tömegközlekedés fejlesztése, a nyugati elkerülő, amely megépült és már tervezés alatt áll az északi elkerülő. De én azt gondolom, hogy ez ezeknek az itt élőkért kell megvalósulni, az ő mindennapi boldogulásukat kell, hogy segíteni, hiszem, hogy ez történik.” – nyilatkozta Jászai Menyhért alpolgármester, aki egyben a városrész önkormányzati képviselője.

14 főzőcsapat versenyzett a Nyírszőlősi Fakanál-díjért. A finom ízek mellett számtalan szórakozási lehetőség gondoskodott a jóhangulatról. A Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és Majorette Csoport színvonalas műsora nyitotta meg a napot, emellett felléptek többek között a helyi iskolások, óvodások, szépkorúak. A kisebbek kedvence volt a mini vidámpark, a sportos fiatalok pedig a kispályás focibajnokságon mérettették meg magukat.

Kapcsolódó galéria

Fakanál Fesztivál 2024