Megnyitott a Tófürdő!

Izgalmas programokkal várták a fürdőzni vágyókat Sóstóra hétvégén, amikor megnyitott a Tófürdő. A mediterrán hangulatú "tengerparton" elvégezték a szezon megkezdéséhez szükséges munkálatokat, így már teljes kapacitással fogadja a látogatókat. A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. számos újítással készül erre a nyárra, azonban a Tófürdő jegyárai a tavalyi évhez képest nem változtak.

Szombaton hivatalosan is elkezdődött a strandszezon Nyíregyházán azzal, hogy megnyitotta kapuit a Tófürdő. Bár a nyár még nem érkezett meg, ezért a levegő és a víz is kicsit hűvösebb volt a megszokottnál, a látogatók így is nagy élményekkel gazdagodtak. Stábunk nyitás előtt érkezett a helyszínre, ahol szemügyre vehettük az előkészületeket, hiszen ezen a hétvégén nem csak fürdőzni lehetett, a mobil szaunakocsikban különleges programokkal készültek az Aquarius szaunamesterei.

„Szerveztünk egy mobil szauna weekend-et. Van nekünk is egy mobil szaunák, amit ide áttelepítettünk, ezen kívül még másik 2 szolgáltató is érkezett, egy-egy mobil szaunával. Próbáltuk azt az aktualitást kihasználni, hogy májusban a tó vize még nem a kánikula alatti hőmérsékletű, hanem egy picit hűvösebb, így a vendégek a szaunázás után le tudják magukat hűteni a tóban, majd ebben a kellemes 25 fokban tudnak napozni, pihenni, illetve természetesen a termál medencéket is tudják használni. – nyilatkozta Matavovszky Dániel, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

A Tófürdő területe készen áll a nyárra

A szezon kezdése előtt is nagy munka zajlott a Tófürdő területén, ugyanis frissítették és szélesítették a homokos plázs részt, megújultak a zöldfelületek, a számtalan évelő növény mellett közel 1000 tő egynyári virágot is elültettek. A medencék mellett a csúszdák is üzemkész állapotban vannak. Idén nyáron számtalan újításra és izgalmas programra számíthatnak a fürdőzők, az Élmény- a Park-, valamint a Tófürdőn egyaránt.

Izgalmas programokkal készülnek

„A mi mobil szaunák itt marad egész szezonban, tehát eddig nem lehetett szaunázni a Tófürdőn, viszont az idei évtől már lehet, úgyhogy ezt egész nyáron tudják a vendégek élvezni. Talán így az átmeneti időszakban, a májusi hónapban, június elején, amikor még nincs ez az igazán nagy kánikula, akkor lesz ez a legnépszerűbb. Emellett a Parkfürdőn is készülünk nagyon sok programmal a nyár folyamán, például gyereknapi programot tartunk majd a gyereknapi hétvégén. Lesz egy nyugdíjas egészségnap, amikor ingyenes szűrővizsgálatokat tartunk, illetve fürdőorvosi konzultációt biztosítunk, de például készülünk a foci EB és az olimpia alatt óriás kivetítővel, ahol a medencéből tudják majd a sporteseményeket nézni. Lesz 2 nagy rendezvényünk nyáron: egy családi sportnap, illetve egy inkább gyerekekre koncentráló nagyobb rendezvény, úgyhogy számos változatos programot kínálunk a vendégeknek. – tette hozzá Matavovszky Dániel.

A Tófürdő árai a tavalyi évhez képest nem változnak, illetve maradtak a hétköznapi és a délutáni kedvezmények is. A Parkfürdő teljes nyitása júniusban várható.