13 érem a junior bajnokságon - minden nyíregyházi atléta döntőbe jutott

 6 arany, 5 ezüst, 2 bronz és számos értékes helyezés. Remekül szerepeltek a junior atlétikai magyar bajnokságon a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői. Osváth Krisztina 400 és 800 méteren is győzött, de aranyérmes lett Leveleki Bence, Zajácz Petra, Zsiga Kinga és Botos Boglárka is. Tasi T. Dávid 200 méteren új egyéni csúccsal lett harmadik, és tagja az U23-as válogatottnak is.

- Jól sikerült a verseny annak ellenére, hogy a felkészülésünk nem volt zökkenőmentes, többen sérüléssel, betegséggel bajlódtak. De látszott, hogy sokat dolgoztak az atlétáink, és ennek meglett az eredménye - mondta Széles Imre edző.

A juniorok után a felnőtt és az ifjúsági magyar bajnokság következik. Előbbit Győrben rendezik és kilenc nyíregyházi atléta áll rajthoz. A felnőtt OB helyszíne Székesfehérvár, itt egy 15 fős versenyzői keret képviseli a Sportcentrumot. Ez az utolsó lehetőség arra, hogy Bakosi Péter is teljesítse az EB kvalifikációs szintet, de Kerekes Dóra is kiharcolhatja a kontinenstornán való részvételt. Helebrandt Máté gyalogló és Szikszai Róbert diszkoszvető már biztosan ott lesz az Európa-bajnokságon.

-Helebrandt Máté már korábban kiharcolta a berlini indulás jogát, Szikszai Róbert pedig néhány napja teljesítette a szintet. Utóbbinak jót tett, hogy rangos nemzetközi versenyeken indulhatott - mondta Vas László szakágvezető. 

Szikszai Róbert kirobbanó formában van, több nemzetközi versenyen is jól szerepelt a közelmúltban, és megközelítette a 65 métert. Tőle azt várják a szakemberek, hogy a magyar bajnokságon az első helyért harcol majd. Az OB-n Kerekes László súlylökésben, Leveleki Bence hármasugrásban végezhet dobogón. Utóbbi a közelmúltban sérüléssel bajlódott, ami nehezítette a felkészülését. Helebrandt Máté számára az EB jelenti az idei főversenyt. A gyalogló szeretne az első tízben végezni Berlinben.

Dankó László