12 hónap alatt 12 millió gyűlt össze a postai perselyekben

A Magyar Posta Zrt. tavaly 12 377 505 forint adományt gyűjtött a postai perselyekben a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet számára, melyet ünnepélyes keretek között adott át a szervezet Országos Segélyközpontjában.

A Magyar Posta és az Ökumenikus Segélyszervezet közötti együttműködés már több mint egy évtizedre tekint vissza: a társaság 2012 óta működik együtt a Segélyszervezettel, és 2014 óta egy külön keretmegállapodás is erősíti a partneri viszonyt. Ebben a Posta minden évben vállalja, hogy kijelölt postáin pénzadományt gyűjt az erre kihelyezett gyűjtőládákban, térítésmentes logisztikai szolgáltatásokkal és médiamegjelenések biztosításával vesz részt a szervezet Iskolakezdés együtt! és Adventi Adománygyűjtés kampányaiban.
 
A Segélyszervezett központjában megtartott sajtóeseményen dr. Balczó Barnabás, a Magyar Posta elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a Magyar Posta számára kiemelten fontos az Ökumenikus Segélyszervezet közhasznú társadalmi tevékenységének támogatása:

Hiszünk abban, hogy a segítségnyújtás nem csak a bajbajutottaknak ad reményt, hanem erősíti a közösségeket és építi a társadalmat. A Magyar Posta mindig is elkötelezett volt a rászorulók támogatása mellett, és mi továbbra is büszkén állunk partnerünk, az Ökumenikus Segélyszervezet oldalán, akivel közösen teszünk lépéseket az emberek életének jobbá tételéért. És ezért is veszünk részt nagy örömmel – bár ezúttal csak szimbolikusan – a rászoruló családok számára összeállított élelmiszercsomagok csomagolásában” 

– mondta az elnök-vezérigazgató.
 
Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója az összefogás jelentőségét hangsúlyozta. Elmondta, hogy stratégiai partnerük, a Magyar Posta nagy értékű logisztikai támogatása és a közös kreatív akciók mellett, a postahivatalokban megvalósuló egész éves adománygyűjtésével ügyfeleit is bevonja az összefogásba, folyamatosan erősítve ezáltal a társadalmi szolidaritás és adományozás kultúráját. Az összegyűlt pénzadomány pedig nagyban hozzájárul az Ételt az éhezőknek, otthont az otthontalanoknak és esélyt az esélyteleneknek mottó jegyében végzett, hazai rászoruló családokat támogató egész éves munkájukhoz.
 
Az 1991-ben alakult Ökumenikus Segélyszervezet, Magyarország egyik legnagyobb és nemzetközileg is elismert karitatív szervezete. Az alapító egyházak összefogása ma már szakemberek, önkéntesek, adományozók és felelős vállalati partnerek egyre bővülő közösségeként segíti a nélkülözőket és bajbajutottakat. Kiemelt célkitűzése, hogy esélyt kínáljon a felzárkózásra a szegénységből kiutat kereső családok számára.