100 forintos nap: a látogatók többsége nem üres kézzel érkezett!

 

Van, aki gyerekruhát, van, aki tartós élelmiszert, mások pedig játékokat hoztak a rászorulók családoknak, gyerekeknek a Nyíregyházi Állatpark felhívásra. Szombat délelőtt a látogatók szinte megrohamozták az parkot, hiszen jelképes összegért, mindösszesen 100 forintért lehetett megtekinteni a világszerte híres nyíregyházi állatgyűjteményt. A park vezetése csak annyit kért, hogy aki teheti, hozzon magával valami ajándékot, amivel szebbé lehet varázsolni a nélkülöző családok, gyerekek karácsonyát.

5000 családnak lehet szebb a karácsonya

A legtöbb látogató komolyan is vette a felhívást. Annyi adomány gyűlt össze, hogy több ezer családnak lehet majd megszépíteni a karácsonyát.

Megmozdult a város és megmozdult az egész megye ezen a napon. Ráadásul nem csak azok járnak jól, akiknek adományokat juttatunk el, hanem azok is, akik egész évben nem tehették meg, hogy eljönnek a Nyíregyházi Állatparkba, ellátogathattak hozzánk.

– fejtette ki Révészné Petró Zsuzsa, osztályvezető.

A Kölcseyből is jöttek segíteni

Az adományok gyűjtését és válogatásában nagy szerepet vállaltak az állatpark dolgozói. A munkájukat a Kölcsey Ferenc Gimnázium dákjai segítették. A középiskola három éve segédkezik a 100 forintos napon az állatparknak.

40 gyerekkel képviseltetjük magunkat a nap folyamán, 3 órás váltásokkal, csodálatos, szép időben, nagy lendülettel készültünk a munkára. Úgy éreztük, hogy fontos, hogy az iskolai közösségi szolgálat keretében mi is segítsünk az állatparknak.

– tette hozzá Rangoni Klaudia, igazgató-helyettes.

 

Az adománygyűjtő napot már ötödik éve szervezte meg a Nyíregyházi Állatpark. Idén 22 családsegítő és karitatív szervezettel vették fel a kapcsolatot. A felajánlott ajándékokat ők fogják eljuttatni a rászorulókhoz.

 

Z. Pintye Zsolt

Fotó: Kohut Árpád