A kedvezményezett neve:

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata

A projekt címe:
„Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségfejlesztés a Nyíregyházi Helyi Közösség Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiájához kapcsolódva”

A szerződött támogatás összege:
79 750 000 forint

A támogatás mértéke:
100 százalék

A projekt tartalmának bemutatása:

Nyíregyházi Helyi Közösség 2016.06.01-jén azzal a céllal alakult meg, hogy átfogó városi fejlesztéseket valósítson meg a helyi közösségek városi közéletbe történő aktív bevonása, a helyi társadalmak megújítása és a közösségi alapú gazdaság fejlesztése érdekében. A célokhoz kapcsolódó fejlesztések alapja egy Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia, amelyet széleskörű partnerség keretében dolgozott ki a Nyíregyházi Helyi Közösség annak érdekében, hogy a helyi társadalom igényei a stratégiába minél nagyobb mértékben beépülhessenek.

A HKFS azonosítja a fő fejlesztési szükségleteket, kijelöli a fejlesztési célokat és a célok eléréséhez szükséges beavatkozásokat. A városban a legnagyobb igény a fiatalok és a családosok igényeit kiszolgáló közösségi fejlesztések iránt mutatkozik. A fejlesztési szükségletekre építve határozta meg a Helyi Közösség a stratégia célrendszerét.

A stratégia JÖVŐKÉPE alapján Nyíregyháza egy vonzó, befogadó és élhető város, ahol a városi közösségek erősek és befogadóak, ahol otthonos, élettel teli közösségi terek vannak, ahol sokszínű, minden generáció számára vonzó közösségi élet folyik. A jövőkép elérése érdekében 2 átfogó célt (Nyíregyháza, a családbarát város – A1; Nyíregyháza, a fiatalok városa – A2) és négy stratégiai célt (Nyíregyháza városrészeiben multifunkcionális, a helyi közösségek által működtetett közösségi terek fejlesztése – S1; A városi lakókörnyezetekben erős, együttműködő, befogadó és segítő kisközösségek támogatása – S2; Vonzó, minőségi és aktív szabadidős lehetőségek biztosítása a városi lakosság – különösen a város kreatív és innovatív fiataljai – számára – S3; A városi polgárok – kiemelten a fiatalok - városi közéletbe történő aktív bevonása – S4) fogalmazott meg a Nyíregyházi Helyi Közösség.

A HACS a célok elérését szolgáló 4 beavatkozási területet, illetve az első beavatkozási területen belül 1 kulcsprojektet határozott meg, mindezt összesen 670.250.000,-Ft értékben (ez magában foglalja a HACS együttműködési tevékenységeit is). Ezt egészíti ki 79.750.000,-Ft működési költség a végrehajtás 39 hónapjára. A beavatkozásokat részben helyi pályázati felhívások keretében lehet majd megvalósítani, amit a HACS fog összeállítani és meghirdetni, majd a beérkezett pályázatokat értékelni. A felhívásokra kizárólag helyi civil szervezetek/intézmények/vállalkozások pályázhatnak.

Beavatkozási területek/műveletek:

Városrészek kulturális és közösségi tereinek komplex infrastrukturális fejlesztése – M1

Városrészek mikroközösségi tereinek fejlesztése – M2

Helyi közösségek erősítését szolgáló kulturális, sport, szabadidős és egyéb programok szervezése – M3

Lakosság szemléletformálása, tudatosítás – M4

A Nyíregyházi Helyi Közösségnek 12 tagja van. A szükségletorientált tervezést és az eredményes megvalósítást különböző funkciókkal rendelkező szervezeti egységek biztosítják, amelyekben a civil/vállalkozói/önkormányzati szféra kiegyensúlyozottan képviselteti magát.

A projekt tervezett befejezési dátuma:
2020.12.31.

A projekt azonosító száma:
TOP-7.1.1-16-2016-00067

NAPRAKÉSZ HÍREK, INFORMÁCIÓK A PROJEKTRŐL:

 

- Elkészült a Nyíregyházi Helyi Közösség hivatalos weboldala, mely a következő weboldalról érhető el: http://www.clldnyiregyhaza.hu/#

- Megjelent a "Városrészek többfunkciós közösségi tereinek komplex infrastrukturális fejlesztését támogató felhívás"

2018. június 8.

A Nyíregyházi Helyi Közösség (HACS) pályázati felhívást hirdet a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia (HKFS) keretében, Városrészek többfunkciós közösségi tereinek komplex infrastrukturális fejlesztése címmel (A helyi felhívás kódszáma: TOP-7.1.1-16-H-067-1).

A támogatási kérelmek benyújtása 2018. augusztus 1-től 2018. október 31-ig folyamatosan lehetséges.

Részletesen itt: http://www.clldnyiregyhaza.hu/hirek/aktualis-hirek/megjelent-a-varosreszek-tobbfunkcios-kozossegi-tereinek-komplex-infrastrukturalis-fejleszteset-tamogato-felhivas-/14

- A Nyíregyházi Helyi Közösség PÁLYÁZÓ TÁJÉKOZTATÓ FÓRUM-ot tart.

2018. június 10.

Az esemény részletei az alábbi weboldalon, a Hírek fül alatt olvashatók, mely elérhető innen:

http://www.clldnyiregyhaza.hu/hirek

- Megjelent a Városrészek többfunkciós közösségi tereinek komplex infrastrukturális fejlesztését támogató felhívás- nyílt felhívás

2018. augusztus 23.

A Nyíregyházi Helyi Közösség (HACS) pályázati felhívást hirdet a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia (HKFS) keretében, Városrészek többfunkciós közösségi tereinek komplex infrastrukturális fejlesztése címmel (A helyi felhívás kódszáma: TOP-7.1.1-16-H-067-1.2).

A támogatási kérelmek benyújtása 2018. október 1-től 2019. január 31-ig folyamatosan lehetséges.

Részletesen itt: http://www.clldnyiregyhaza.hu/hirek/aktualis-hirek/megjelent-a-varosreszek-tobbfunkcios-kozossegi-tereinek-komplex-infrastrukturalis-fejleszteset-tamogato-felhivas-nyilt-felhivas/16

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink


Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!