Indiai nagymacska kifutó építése a Nyíregyházi Állatparkban


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projekt címe: Indiai nagymacska kifutó építése a Nyíregyházi Állatparkban

Projekt azonosítószám: TOP-6.1.4-16-NY1-2021-00006

Kedvezményezett neve: Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata

Támogatás összege: nettó 104.000.000 Ft

Projekt kezdete: 2021.09.01

Projekt befejezése: 2022.12.31.

BEFEJEZŐDÖTT AZ INDIA NAGYMACSKA KIFUTÓ KIALAKÍTÁSA A NYÍREGYHÁZI ÁLLATPARKBAN CÍMŰ PÁLYÁZAT MEGVALÓSÍTÁSA

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata nettó 104 millió Ft, százszázalékos, vissza nem térítendő támogatást nyert az „India nagymacska kifutó kialakítása a nyíregyházi állatparkban" című, TOP-6.1.4-16-NY1-2021-00006 azonosító számú pályázat megvalósítására, mely a TOP-6.1.4-16 Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztése című pályázati felhívás keretében került benyújtásra. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásában valósult meg.

A projekt célja az volt, hogy a Nyíregyházi Állatparkban élő, az indiai kontinensre jellemző nagymacskafélék bemutatására kialakításra kerüljön egy külső kifutó, valamint állatbox, a meglévő nagymacska kifutóval egy közös egységet képezve.

Az új, az ázsiai földrész nagymacskáit reprezentáló kifutórendszerben bemutatásra kerülnek azon tigrisek és párducok, melyek egyedei az Európai Fajmegőrzési program keretében élnek Nyíregyházán. A Nyíregyházi Állatpark nagy hangsúlyt fektet a fajmegőrzésre és a veszélyeztetett macskafélék tartására, tenyésztésére. Sajnos az említett macskafélék természetes elterjedési területe rohamosan csökken, ezért is fontos, hogy a Nyíregyházi Állatpark az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének teljes jogú tagjaként védje és tenyéssze a csíkos és foltos nagymacskákat. 

További képekért kattintson a fotóra!

 

A kapcsolódó galéria ide kattintva érhető el!

Városi cégeink