Gazdaságfejlesztést és munkaerőmobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés Nyíregyháza hat pontján


A kedvezményezett neve: Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata

A Projekt címe és azonosító száma: „Gazdaságfejlesztést és munkaerőmobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés Nyíregyháza hat pontján” TOP‑6.1.5‑16‑NY1-2017-00002

A szerződött támogatás összege: 999,50 millió Forint

A támogatás mértéke: 100 % 

A pályázat megvalósításának tervezett időtartama: 2018. január 1. – 2020. december 31.

 

A TOP‑6.1.5‑16‑NY1-2017-00002 azonosító számú, „Gazdaságfejlesztést és munkaerőmobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés Nyíregyháza hat pontján” című projekt célja az, hogy Nyíregyháza városközpont irányába megjelenő jelentős gépjárműforgalom számára biztonságosabb közlekedési feltételek kerüljenek kialakításra, mindemellett az egyenletes haladást is segítve, melynek révén csökkenthető a várakozási idő és ezáltal a környezeti terhelés.

A fejlesztés eredményeként megújuló útszakaszok a következők:

- Debreceni utca felújítása, a Kígyó utca és Nagykörút (Móricz Zs. u.) között;

- Vasvári Pál utca felújítása a Rákóczi u-tól az Északi körútig;

- Vasvári Pál utca felújítása az Északi körúttól a tervezett Stadion u-i körforgalomig;

- Bethlen Gábor utca burkolat felújítás a Búza u-tól a Bessenyei térig;

- Blaha Lujza sétány felújítása;

- Rákóczi utca felújítása a Víz utcától az Északi körútig.

 

A fejlesztések során közlekedésbiztonságot növelő, munkaerő mobilitást segítő és ösztönző beruházások, valamint hiányzó kerékpáros és gyalogos kapcsolatok kiépítése egyaránt tervezett.

A különböző helyszíneken burkolat felújítás, kerékpáros létesítményekben szakadási pont megszüntetése, akadálymentesítés, autóbuszöblök szükség szerinti átépítése, autóbuszperonok akadálymentesítése egyaránt tervezett, a csapadékvíz elvezetés megfelelősségének ellenőrzése, szükség szerinti egyéb beavatkozások megvalósítása mellett.

A pályázat megvalósításának tervezett időtartama: 2018. január 1. – 2020. december 31.

A munkaterületek a hét elején átadásra kerültek, a kivitelezési munkálatok 2019. június közepétől várhatóan 2019. októberig zajlanak több ütemben az alábbiak szerint:

  • 2019. június közepétől kezdődik a Rákóczi Ferenc utca felújítása a Víz utcától az Északi körútig, valamint a Vasvári Pál utca Rákóczi utcától az Északi körútig tartó szakaszának kivitelezése,
  • 2019. júniusától párhuzamosan zajlanak kivitelezési munkálatok a Bethlen Gábor utca Búza utcától Bessenyei térig tartó szakaszán, valamint a Blaha Lujza sétányon,
  • 2019. július közepétől indul a munkavégzés a Vasvári Pál utca Északi körúttól a tervezett Stadion utcai körforgalomig terjedő szakaszán,
  • végül várhatón 2019. július végén kezdődik a Debreceni utca Kígyó utca és Nagykörút (Móricz Zsigmond utca) közötti szakaszának felújítása.

Kérjük a gyalogosok és a gépjárművezetők türelmét és megértését, s hogy az érintett szakaszokon fokozott figyelemmel közlekedjenek.

 

          

 

 

Városi cégeink