Frekvenciaváltás


A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által előírt frekvencia sávkiürítési folyamathoz kapcsolódóan a Nyíregyházi Televízió 2020.augusztus 24-én frekvenciacserét hajt végre nyíregyházi digitáis televíziós adóállomásán, emiatt ezen a napon 10:00 és 13:00 óra között teljes leállás várható a digitális földfelszíni televíziós sugárzásban.

Az üzemszünetet követően a Nyíregyházi Televízió adása új frekvencián lesz elérhető, ezért a munkák végeztével a háztartásokban a DVB-T vevőeszközök újrahangolására lesz szükség.

A frekvenciacsere során technológia váltás nem történik, de az adó kisugárzott teljesítménye háromszorosára emelkedik, így bővül a Nyíregyházi Televízió lefedettségi területe.

Mi a teendő felhasználóként?

Az üzemszünetet követően nézőinknek újra kell hangolni a digitális földfelszíni vevőeszközöket (DVB-T dekóder, integrált televíziókészülék) a háztartásokban. Az újrahangolást a digitális adó visszakapcsolása (előreláthatólag 13:00 óra) után érdemes elvégezni, a készülékek többségénél manuálisan kell elindítani a folyamatot.

Műszaki paraméterek:

Frekvencia: UHF22 (482 MHz)

Átviteli szabvány: DVB-T

Moduláció: QPSK

A változásokkal kapcsolatos további kérdéseit az info@nyiregyhazitv.hu e-mail címre várjuk.  

Városi cégeink