Fotovoltaikus rendszer


 

Nyíregyháza Megyei jogú város önkormányzata

FOTOVOLTAIKUS rendszer kialakítása a nyíregyházi polgármesteri hivatalban


Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében valósította meg a "Fotovoltaikus rendszer kialakítása a nyíregyházi Polgármesteri Hivatalban" című projektjét. A projekt támogatási szerződés szerinti összköltsége 22.393.900 Ft, amely 100%-os támogatási intenzitás mellett valósult meg.

A beruházás célja a Polgármesteri Hivatal épületének napelemmel történő fejlesztése, amely hozzájárul a környezetterhelés és az üvegházhatású gázok kibocsájtásának csökkentéséhez, valamint a megújuló energiaforrások használatával megindul az energia hatékony felhasználása, amellyel csökken a felhasznált fosszilis energiahordozók használata, így ezáltal a CO2 kibocsájtás is. A projekt közvetlenül hat a munkavállalókra és közvetve az épületet használó lakosokra.

A projekt során
az „A” jelű épületrész északi szárnyának déli hajlású magastetős szerkezetén 72 db 250 W napelem tábla került elhelyezésre. A napelem táblák tartóváz szerkezeteként a meglévő fa szerkezet osztásához igazodva új acél szerkezetű tartó vázszerkezet készült.
a „B” jelű épületszárny lapostetős felületén új acél vázszerkezetre terhelve, 100 db 250 W-os fektetett napelem tábla kerül elhelyezésre. A napelem tábla elhelyezése miatt került kiépítésre az acél vázszerkezet, amely a terhek viselésére alkalmas és azokat a meglévő függőleges tartószerkezetekre továbbítja.
A napelemes rendszer 3 db háromfázisú inverterrel rendelkezik; ez 1 db 17 kW-os, 1 db 17 kW-os ill., 1 db 8 kW-os berendezést jelent. Összteljesítmény: 42 kWp.
A rendszer összesen 172 db, egyenként 250 W névleges teljesítményű polikristályos napelem egységből épül fel. A rendszer várható éves villamosenergia-termelése: min. 48.200 kWh/év.

Projekt összköltsége: 22.393.900 Ft (támogatási intenzitása 100%)
Projekt megvalósítás időtartama: 2015.02.01.-2015.05.31.

Városi cégeink