Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez


 

 

 

 

 

 

 

 

KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2017-01217 Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez

 

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása

Projekt fontosabb adatai:

Kedvezményezett neve: Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata

A pályázati felhívás neve, kódszáma: Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez című, KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2017-01217 kódszámú felhívás

Projekt címe: Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása

A szerződött támogatás összege: 6 287 630 Ft, azaz hatmillió-kétszáznyolcvanhétezer-hatszázharminc Ft

A támogatás mértéke: 100%

A Projekt megvalósításának kezdete: 2017.05.03.

A projekt megvalósításának tervezett befejezése: 2019.06.30.

A projekt azonosító száma: KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2017-01217

Projekt tartalmának bemutatása:

Az elektronikus közigazgatás kiterjesztésének egyik lényegi eleme az önkormányzatoknál folyó, lényegében a teljes lakosságot érintő közigazgatási munka informatikai eszközökkel történő támogatása. Az önkormányzati feladatellátás egységességének biztosítása, az ország pénzügyi stabilitásának megőrzése érdekében a feladatellátáshoz az állam biztosít központi információs rendszer szintű támogatása. Az önkormányzat számára, az állampolgárok magas színvonalú kiszolgálása érdekében gazdaságosabb, hatékonyabb és biztonságosabb az ASP technológia alkalmazása, és egy országos önkormányzati ASP központ létrehozása, amelynek lényege, hogy az önkormányzat az ASP szolgáltató központtól szolgáltatásként veszi igénybe a kötelező feladatok ellátásához szükséges egyes alkalmazásokat, így biztosítja ügyfelei hatékony kiszolgálását, valamint a szakfeladatok ellátásának informatikai támogatását.  Az ASP projekt segítségével az Önkormányzati Hivatal egységes informatikai háttérrel alapozott, központi adatkezelő rendszert vezet be. Az Önkormányzati ASP olyan integrált szakrendszer csomag, ami biztosítja az önkormányzati gazdálkodás, adóztatás szakszerű helyi támogatását, ugyanakkor lehetővé teszi elektronikus ügyintézési szolgáltatások nyújtását a belső hivatali működés és a lakossági szolgáltatások területén is. Az önkormányzati ASP kiemelten fontos szakmai támogatást biztosít azon önkormányaztok számára, amelyek méretük, szűk anyagi mozgásterük miatt eddig nem tudtak professzionális szakrendszereket bevezetni az önkormányzati gazdálkodás, vagy pl. az ipari és kereskedelmi hatósági ügyek területén. Az ASP ingyenes szolgáltatása részünkre kiemelten előnyös konstrukcióban támogatja helyi feladatellátásunk korszerűsítését. Ezek a rendszercsatlakozó önkormányzatok. Nyíregyháza önkormányzata az Adó szakrendszerrel és az Elektronikus ügyintézést támogató rendszerrel csatlakozik rendszerszinten az ASP központhoz, interfészes csatlakozóként – az adó szakrendszer kivételével - a saját informatikai rendszerének megtartása mellett, olyan feladatokat és fejlesztéseket hajt végre saját szakrendszeriben, amely alapján  jogszabályban meghatározott egyes adatok számítógépes, automatizált adatátadás útján, egy szabványosított csatolófelületen (ún. interfészen) kerülnek átadásra az önkormányzati adattárház számára adatok.

Az országosan a lehető legszélesebb körben egységes szakrendszer portfólió lehetővé teszi központi elektronikus ügyintézési szolgáltatások fejlesztését, valamint adatkapcsolatok létesítését az önkormányzati feladatok szempontjából kiemelten fontos közhiteles nyilvántartásokkal (pl. NAV adatok, földhivatali adatok). Mindez hozzájárul a minőségi lakossági szolgáltatások nyújtásához az országosan egyre szélesebb körben elérhető elektronikus ügyintézési szolgáltatások területén is.

Városi cégeink