Új bölcsődei férőhelyek kialakítása Nyíregyházán


 

 

 

 

 

TOP-6.2.1-19-NY1-2019-00001 kódszámú, „Új bölcsődei férőhelyek kialakítása Nyíregyházán” című projekt

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP-6.2.1-19 kódszámú, Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése című pályázati felhívás által kívánja biztosítani a gyermekjóléti alapellátások közül a bölcsődei ellátási formákhoz (bölcsőde) való hozzáférés javítását és a bölcsődei ellátási formák által nyújtott szolgáltatások minőségi fejlesztését, ezáltal hozzájárulva a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatásához, a családok segítéséhez.

A projekt fő tevékenysége egy 3 csoportszobás + 1 mozgásfejlesztő szobás új bölcsőde építése a Honvéd utcán, amellyel 36 új bölcsődei férőhelyet jön létre. Ezen fejlesztéshez eszközbeszerzés is társul, amellyel biztosított lesz az új szolgáltatási hely működésének feltétele.

A Felhívás lehetőséget ad arra, hogy a projektben megvalósuló férőhelybővítés mellett egyéb fejlesztések is megvalósuljanak már működő bölcsődékben, így további 8 bölcsőde került bevonásra, amelyek közül 4 bölcsődében infrastrukturális fejlesztésként vízpermetezők kerülnek kialakításra, 4 bölcsődében árnyékoló szerkezet és 4 bölcsődében egyéb, a működéshez szükséges eszközök, játékok, berendezések beszerzése valósulna meg. A projekt keretében egyes bölcsődék több fejlesztéssel is érintve lehetnek, vagyis egyszerre vízpermetező kialakítása, árnyékoló szerkezet és egyéb eszközbeszerzés is megvalósulhat.

A projektben tervezett fejlesztések tekintettel vannak az energiahatékonyság, az akadálymentesítés és a nyilvánosság biztosítás előírásaira.

Támogatási összeg: bruttó 599.750.000 Ft

Támogatás intenzitás: 100%

Városi cégeink