A Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium energetikai fejlesztése


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pályázat címe: a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium energetikai fejlesztése

Pályázat azonosítószáma: TOP-6.5.1-19-NY1-2020-00005

A szerződött támogatás összege: bruttó 419 811 145,- Ft

Támogatás mértéke: 100 %

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásában valósul meg.

Pályázat tartalma:

A pályázat célja, az önkormányzat tulajdonában lévő épületek energetikai korszerűsítése, ezen belül a következő tevékenységek megvalósítása:

  • Önkormányzati tulajdonú épületek energiahatékonyság-központú fejlesztése, külső határoló szerkezeteik korszerűsítése által (külső határoló szerkezetek utólagos hőszigetelése, külső nyílászárók cseréje);
  • Fosszilis energiahordozó alapú hő-termelő berendezések korszerűsítése, cseréje, és/vagy a kapcsolódó fűtési és HMV rendszerek korszerűsítése;
  • Maximum háztartási méretű kiserőmű (HKME) fotovillamos rendszer kialakítása saját villamosenergia-igény kielégítése céljából.

 

A pályázat keretén belül az alábbi épület energetikai korszerűsítése valósul meg:

  • Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium, 4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 22.

Az épület energetikai korszerűsítésének elemei: homlokzati nyílászárók cseréje, homlokzati hőszigetelő rendszer kialakítása, lapostető szigetelés és attika bádogozás, külső akadálymentesítés, új vizesblokk és akadálymentes WC kialakítása, napelemes rendszer telepítése.

A projekt célja, az önkormányzat tulajdonában lévő nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium energetikai korszerűsítése A projekt keretein belül megvalósul a homlokzati nyílászárók cseréje, illetve a homlokzati hőszigetelő rendszer kialakítása. A lapostető szigetelés és attika bádogozás mellett napelemes rendszer telepítésével az intézmény esztétikailag és energetikailag egyaránt megújul. A külső rámpa kialakításával lehetőség nyílik az intézmény főbejáratának akadálymentes megközelítésére. Az épületen belül új vizesblokk és akadálymentes WC kerül kialakításra.

 

A kapcsolódó galéria ide kattintva érhető el.

Városi cégeink