A Bessenyei tér 3-4 szám alatti bérlakások energetikai korszerűsítése Nyíregyháza megyei Jogú Város Önkormányzatánál


Projekt azonosító száma: TOP-6.5.1-19-NY1-2020-00004

Projekt Támogatási összege: Bruttó 275.024.121 Ft

Támogatási intenzitás: 100%

Projekt kezdete: 2020. december 01.

Projekt tervezett befejezése: 2022. május 31.

Támogatási Szerződés megkötésének dátuma: 2020. december 23.

Projekt célja:

A 4400 Nyíregyháza, Bessenyei tér 3-4. szám alatti önkormányzati bérlakások energetikai korszerűsítése.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdonában lévő épület meghatározó része energetikailag elavult, üzemeltetése költséges, így korszerűsítése elengedhetetlen.

A beruházás elsődleges célja és eredménye az energiára fordítandó költségek jelentős csökkentése.

Az épület tervezett energetikai korszerűsítésének elemei:

• Nyílászárók cseréje:

Az épületen található valamennyi nyílászáró kicserélésre kerül, az alkalmazott nyílászáró rendszer műanyag ötkamrás kivitelben készül, műanyag profilrendszerből.

• Tetőfödém:

A már elkészült kiegészítő hőszigetelést is tartalmazó tetőfelületet a tűzvédelmi szabályoknak megfelelően visszabontásra kerül a teherhordó födémszerkezetig. A födémszerkezetre egy teljesen új rétegrend készül (párazáró réteg, kőzetgyapot stb.). A páratechnikai problémák kiküszöbölésére hőszigetelésre vízszigetelés készül.

• Homlokzat:

Az épületen található mészkőburkolat jelentős műszaki és esztétikai értéket képvisel, ezért annak bontása, tisztítása követően visszahelyezésre kerül.

Az udvari belső oldalon homlokzati hőszigetelő rendszer részeként kialakított, hőszigetelésre készített vékonyvakolat készül kapart hatású struktúrában. A hőszigetelés 18 cm vastag rendszerben kialakított hőszigetelés lesz.

A földszinten a lábazati részen kiegészítő vízszigetelés készül, jelenleg ugyanis nincs a csapóeső ellen védő vízszigetelés, ezért a lábazati fal fel tud ázni.

Városi cégeink