Komplex szolgáltatásfejlesztés és funkcióbővítés Sóstó-Gyógyfürdőn


SAJTÓKÖZLEMÉNY

PROJEKTNYITÓ RENDEZVÉNNYEL ÉS ÜNNEPÉLYES ALAPKŐLETÉTELLEL STARTOL A „FENNTARTHATÓ, KOMPLEX SZOLGÁLTATÁSFEJLESZTÉS ÉS FUNKCIÓBŐVÍTÉS SÓSTÓ-GYÓGYFÜRDŐN” CÍMŰ PROJEKT

A „Fenntartható, komplex szolgáltatásfejlesztés és funkcióbővítés Sóstó- Gyógyfürdőn” című, ÉAOP-2.1.1/E-12-K2-2012-0006 azonosító számú projekt nyitórendezvénnyel egybekötött alapkőletétellel veszi kezdetét. A 2.104.510.000 Ft összköltségű, 100%-os támogatási intenzitású fejlesztést Nyíregyháza- Sóstó- Gyógyfürdőn valósítják meg.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata beruházásában megvalósuló kiemelt turisztikai projekt célja, hogy Nyíregyháza - Sóstó-Gyógyfürdő területén korábban megvalósult turisztikai fejlesztéseket egybekapcsolja, Nyíregyházát vonzó desztinációvá tegye a turisták számára. A fejlesztés hatására Sóstógyógyfürdő olyan egységes turisztikai desztinációként jelenhet meg a hazai és nemzetközi piacon, amely versenyképes, innovatív, vonzó úti célként, eltérő célcsoportok számára is, hosszabb időtartamra szóló, tartalmas utazást nyújtó helyszín lehet.

A fejlesztés tartalmi elemei:

1. projektelem – Sport- és rendezvényhelyszín: a cél egy multifunkciós tér kialakítása, mely egyszerűen és gyorsan alakítható sportpályává, koncerttérré vagy egyéb rendezvény helyszínévé.

2. projektelem – Pálinka Főváros kialakítása: a Sóstói Múzeumfalu melletti területen, az intézménytől szeparáltan felépül egy, a helyi pálinkákat ismertető épület és hozzá kapcsolódó rendezvényterem.

3. projektelem – A múzeumfalu infrastrukturális elérésének javítása: a Parkfürdő keleti határa és a volt Szeréna – lak nyugati határa közötti sétányt felújítják, útburkolatokkal, világítással, virágágyakkal, virágdézsákkal komfortosabbá téve, és bekapcsolódik a tó körüli sétányok sorába. A sétány mentén vendéglátóegységeket, kávézókat alakítanak ki.

4. projektelem – Egyedi gyógyászati profil kialakítása: Az Élményfürdő épületének bővítésével komplex gyógyászati kezelőket alakítanak ki. A földszinten kap helyet a három medencéből álló váltófürdő, a kneipp medence, illetve egy, a gyógyászati kezelőket függetlenül kiszolgáló lépcsőház és lift. Az emeleti szinten lesznek a gyógyászati kezelők és az azokhoz tartozó vendégforgalmi terek és öltözők.

5. projektelem – Állatpark fejlesztése – Andok világa: kialakítanak egy dél-amerikai kifutót, lámákkal, fekete párducokkal, ormányos és pápaszemes medvékkel, tapírokkal és kapucnis majmokkal. A területet behálózza majd egy kalandparkszerűen kialakított függőhídcsoport, mely közelebbi bepillantást enged a kifutók világába.

6. projektelem - Sóstó központi park kialakítása, tó körüli sétány: a tó körüli sétány futósávval és gyalogsétánnyal bővül. A parkok rekonstrukciója során senior park jön létre, amely olyan aktívturisztikai attrakció, mely az idősebb korosztály mozgásigényét szolgálja ki.

7. projektelem - Turisztikai kiszolgáló infrastruktúra fejlesztése: az állatpark és a strandfürdő mellett új aszfaltburkolatú parkolókat alakítanak ki, ezen kívül mobilelven bontható és szállítható tájjellegű pavilonokat szereznek be.

Városi cégeink