„Hazajárt” a hivatalba – Magyar ezüst érdemkereszt kitüntetést kapott

Sokszor alig három év is örökkévalóságnak tűnik egy munkahelyen, nemhogy 43. Marjay Károly, a nyíregyházi Polgármesteri Hivatal Igazgatási Osztályának munkatársa azonban máshogy érte meg a kötelezettségét. (Megjelent a Nyíregyházi Napló 2018.09.28-i számában.)


Ő munkahelyére hazajárt, a második otthona volt. Emberségét és szaktudását pedig nem csak az ügyfelei ismerték el. Augusztusban a közigazgatás területén végzett magas színvonalú több mint 4 évtizedes tevékenysége elismeréseként, Orbán Viktor miniszterelnök úr előterjesztésére, a Magyar Köztársaság elnöke magyar ezüst érdemkereszt kitüntetést adományozta neki.

Marjay Károly 1975-tõl mostani nyugdíjazásáig dolgozott a Polgármesteri Hivatalban. 21 évesen lépett be először a városházára, mindvégig az igazgatás területén dolgozott. 11 ügyfajtával foglalkozott, de ami a leginkább a szívéhez nőtt, azok a birtokháborítási ügyek voltak.

Azt sajnálom, hogy nem írtam naplót, pedig jó néhány füzet betelt volna. Rengeteg érdekes ügyem volt, de a legelső nagyon megmaradt bennem. Egy tipikus birtokháborítási ügy volt. Egy házastársi konfliktusban kellett dönteni, a férj kizárta a feleségét a lakásból – ha korábban huzamosabb ideig együtt éltek és használták az otthonukat, akkor ez tipikus birtokháborítási ügy. Kötelezni kellett az elkövetőt, hogy a házastársát engedje be a lakásba.

Marjay Károlynak bár már folyamatban van nyugdíjazása, a kollégáinak azt ígérte, többször megjelenik majd a hivatalban, mert elszakadni egy összetartó szakmai, baráti közösségtől nem lehet, jó lesz néha oda is hazatérni. A kitüntetést pedig köszöni mindenkori vezetőinek – köztük dr. Kovács Ferenc polgármesternek, dr. Szemán Sándor címzetes főjegyzőnek, kollegáinak, az ügyfeleknek és persze a családjának, a feleségének, akik nélkül nem lett volna teljes ez a 43 év.


Szerző: Bruszel Dóra