Zolder a következő állomás

Belgiumban folytatódik a 2024-es kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing ötszörös Európa-bajnoka, Kiss Norbert az idei sorozatban eddig minden futamon győzött, amivel sporttörténelmet írt, mert arra még nem volt példa, hogy valaki nyolc versenyből nyolcat nyerjen. 

A HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző magyar pilóta az edzéseken is a leggyorsabb, így megállíthatatlan volt mind Misanóban, mind a Slovakia Ringen. Jochen Hahn a legutóbbi edzésen kicsit megközelítette, de a rutinos német a futamokon már nem tudta megszorongatni Kiss Norbertet. Szlovákiában az egyik futamon pedig technikai nehézségei is voltak a MOL által is támogatott címvédőnek, és kuplung nélkül kellett váltania, de így is győzni tudott. Összetettben a Révész Racing versenyzője 120 ponttal vezet, a második helyen álló Hahn 87, a harmadik Lenz 73 pontot szerzett eddig. 

A következő helyszín Zolder, egy 4 km hosszú aszfaltcsík. 11 kanyar színesíti a pályát, több előzési lehetőséget is kínálva. Lényegesen hűvösebb időjárás várható Belgiumban, az előrejelzések szerint 20 fok körül lesz a hőmérséklet, és szombatra esőt is jósolnak, ami nehezítheti a csapatok dolgát. A szabadedzés pénteken elkezdődik, és fontos lesz, hogy ismét jól sikerüljön az autó beállítása. Szombaton aztán a kvalifikációt követően az első futam 14 órakor rajtol, a második 16.40-kor. Vasárnap is két verseny vár a pilótákra, előbb 14.45-kor, majd 16.45-kor.