Zivatarokra és széllökésekre is figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat
Fotó: Illusztráció

Hétfőn a többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, és a déli órákban helyenként lehet zápor, zivatar. Majd késő délutántól már egyre többfelé válik erőteljessé a felhőképződés, és akkor a Dunántúlon, illetve az északkeleti megyékben már több helyen lehet csapadék. 

Estétől a zivatarok az Alföld déli részére is átterjednek, ugyanakkor Nyugat-Magyarországon már tartós eső is előfordulhat – írta napi előrejelzésében hétfőre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az északnyugati, északi szél a Dunántúlon megerősödik, késő délutántól viharossá fokozódik. Emellett zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések.

Zivatarok miatt Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas, Veszprém és Zala megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést a meteorológia, felhőszakadás miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyére, míg széllökések miatt Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul. Késő estére 17, 26 fokra hűl le a levegő.

A héten előbb lehűl, de aztán ismét melegszik az idő.

 

Forrás: hirado.hu