Zárul az alapszakasz a röplabdásoknál

A női röplabda Extraliga alapszakaszának utolsó fordulója következik a hétvégén, szombaton a MÁV Előre ellen lép pályára a Fatum Nyíregyháza. A fehérváriak a harmadik helyen állnak jelenleg, de vereség esetén még visszacsúszhatnak a negyedik pozícióba, míg a mieink az ötödikek a tabellán. December elején a MÁV Előre nyerte a két csapat meccsét, így ezért is szeretne visszavágni a Fatum.

- Ez lesz az alapszakasz utolsó meccse, és egy olyan csapatot fogadunk, mely nagyon jól játszik ebben a szezonban. De úgy érzem jól dolgoztak a lányok az edzéseken, és az Újpest elleni meccs után visszatértünk a jó útra, amit a Vasas elleni első két játszma is bizonyított. Nagyon fontos lenne, hogy győzzünk a hétvégén, remélem sok szurkoló is támogat majd minket ebben – mondta Adrian Chylinski vezetőedző.

Az elmúlt hetekben több játékossal is tárgyalt a klub. Két lengyel és egy kanadai röplabdással egyeztetett a Fatum Nyíregyháza, és bár mindannyian szívesen jöttek volna, csapataikkal végül nem sikerült megállapodni, így nem változik a keret. A vezetés viszont már most elkezdte összerakni a magyar magot a következő idényre, és folyamatosak az egyeztetések azzal kapcsolatban is, hogy a jelenlegi keretből kik maradnak. 

- Három jó játékossal tárgyaltunk, megvolt az anyagi hátterünk, de sajnos nem sikerült szerződést kötnünk. Csak olyan röplabdásban gondolkodtunk, aki valóban segítséget jelent, mindenáron nem akartunk új játékost. Akkor inkább előre tekintünk, és a jövőt kezdjük el tervezni. Jelenleg is remek emberekkel dolgozom együtt, akikre számíthatok, akiknek öröm edzést tartani, és velük kell elérni céljainkat – tette hozzá a vezetőedző.

A szombati MÁV Előre elleni mérkőzés 17 órakor kezdődik.