Zajlik az élet a Nyíregyházi Sportcentrumban

120 csapat, 3000 játékosával újra rajtolt augusztus közepén a városi kispályás labdarúgás. Az előző évadban 82 csapat versenyzett. 2017-18-ban Dajka László főszervező irányítása alatt 38 csapattal több vesz részt a a városi kispályás labdarúgásban. Az ország legnagyobb kispályás bajnokságává fejlődött megmérettetés sorozatra nem csak Nyíregyházáról, hanem annak vonzáskörzetéből is sokan neveztek, így Levelekről, Napkorról vagy éppen Nyírturáról is érkeznek játékosok. Ebben az évadban hat új csapat is érkezett és mindössze kettő szűnt meg. A játékosok között egyre több a fiatal, nagyon sok diákcsapat is indul a bajnokságban. A kispályás labdarúgók jó körülmények között rúghatják a labdát, hiszen az elmúlt hetekben a Stadion pályái új salakréteget kaptak és mindegyiket ledes égők világítják meg, így sötétben is lehet színvonalas találkozókat rendezni.

További képekért kattintson a fotóra! (Fotók: Szarka Lajos)


Dolgoznak a kosarasok is. A Nyíregyházi Sportcentrum összes utánpótlás kosárlabda csapata megkezdte már a munkát a következő bajnoki szezonra. A fiataloknak még ugyan tart az iskolai nyári szünet, de már a korosztályoknak megfelelően külön-külön edzenek. Újdonság, hogy az U16A csapatát a Kék Cápákat erősítő Bus Iván edzi. A Blue Sharks augusztus 24-én, Debrecenben egy edzőmérkőzés keretén belül a Vasas csapatával csap össze.


Megkezdte a felkészülést a 2017-2018-as idényre a Nyíregyházi Sportcentrum egyetlen leány utánpótláskorú kézilabda csapata is. Keret ugyan még hiányos, hiszen sokan még nyaralnak. Az együttesre kemény esztendő vár, hiszen az Országos Serdülő Bajnokságban indulnak ebben az évben úgy, hogy a csapat háromnegyede 2-3 évvel fiatalabb. A lányok elszántak és gőzerővel vetik bele magukat minden edzésen a munkába.

Mikita Eszter