Workshop a partnereknek
Workshopot tartottak a Nyíregyházi Egyetemen. A duális képzésbe bekapcsolódó együttműködő partnerek, vállalatok fogalmazták meg elvárásaikat, valamint megtárgyalták a hallgatói kiválasztás szempontrendszerét is.

A Nyíregyházi Egyetem 2015-ben még főiskolai minőségében kapcsolódott be a duális képzésbe, igaz, akkor még csak egy szakkal. A 2016-os felvételi eljárásban azonban már négy alapképzési szakon 34 partnerrel indul majd a képzés, amelynek előnye, hogy a hallgatók az egyetemen megszerzett elméleti tudást az együttműködő partnerszerveknél a gyakorlatban kamatoztathatják.

 

Partneri diskurzus

 

Az egyetemen tartott workshopon részt vevő vállalkozások, cégek képviselői megtárgyalták a kétlépcsős felvételi eljárás részleteit, megfogalmazták a hallgatói kiválasztás szempontrendszereit, valamint szót ejtettek a képzési formára vonatkozó teendőkről is.

 

Jelentkezés a partnereknél is

 

– A duális képzési forma nem különül el a normál felvételi eljárástól, ugyanakkor a képzésbe bekapcsolódó partnerszervezeteknél alkalmassági vizsgálatra kell jelentkezni – hangsúlyozta Csizmadia Valéria, a Nyíregyházi Egyetem Hallgatói Szolgáltató Központ vezetője. Az együttműködő vállalkozások listája az intézmény honlapján, az nyf.hu-n, valamint a felvi.hu oldalon is megtalálható. A jelentkezéseket február 15-éig kell benyújtani.

Piszár Tünde