Western csizma, cowboy kalap és country zene? A 'keleti sasok' még mindig táncolnak!
Western csizma, cowboy kalap és country zene? A 'keleti sasok' még mindig táncolnak!

Az Eastern Eagles Line Dance Club tagjai, azaz a 'keleti sasok' már 7-8 éve táncolnak térség- és országszerte.

Száz közül is felismerhető a nyíregyházi csapat, hiszen western csizmában, cowboy kalapban és vadnyugatot idéző ruhákban, legtöbbször ingben, valamint bőrnadrágban vagy farmerban ropják.

Persze ez az állítás csak akkor igaz, ha épp nem az országos Line Dance és Country Fesztiválon vagyunk, hiszen akkor mindenki így öltözködik...

A 'keleti sasokat' megannyi rendezvényen láthattuk már Nyíregyházán. Az elmúlt években táncoltak nekünk például a Tánc Világnapján a Városalapító atyák szobránál, a Sóstói Múzeumfaluban a motoros véradáson, de volt olyan év, amikor a VIDOR-on is bemutatták a linedance-t, amely formatáncot, vonaltáncot jelent.

A táncosok sorokban rendeződve vidám country zenére ropják, előtör a vadnyugati életérzés! Az alaptáncot, az alaplépéseket bárki könnyedén elsajátíthatja. Tényleg egyszerű!

– mondja Jónás Tibor az Eastern Eagles Line Dance Club vezetője, akit 'fősas-ként' is emlegetnek.

Színpadi ezermesterként mutatja be a csapat koreográfiáját valamennyi fellépés alkalmával. A formációhoz kicsik és nagyok egyaránt csatlakozhatnak – a jóhangulatú próbáik nyitottak. A Városmajori Művelődési Házban táncolnak minden csütörtökön 18 órától.

Több országos és nemzetközi versenyre is készülnek. Jövőre terveik szerint többek között Olaszországban és Szlovéniában mutatják meg tudásukat, ritmusérzéküket!

 

Szerző: Rutkai

Fotók: facebook.com