Visszavágó előtt a Szpari
Több alapember is hiányozhat a Nyíregyháza Spartacusból a mai visszavágón. Rezes László és Pölöskey Péter sem egészséges.

Ez aztán végképp nem hiányzott. Rubus Tamás és Törtei Tamás eltiltás miatt nem szerepelhet a mai Magyar Kupa visszavágón, sérülés miatt pedig Pölöskey Péter, Zoran Kostic és Rezes László sem bevethető.

– Még a múlt pénteki edzésen meghúzódott a vádlim, és bár tegnap megpróbálkoztam a tréninggel, továbbra is fáj a lábam, így úgy tűnik, ki kell hagynom a visszavágót – mondta Pölöskey Péter.

Rezes László a Nyírbátor elleni meccs elején kapott egy rúgást, és a lábszárán szétnyílt a bőr. Akkor a szünetben ellátták a sebet, és a játékos sérülten végigjátszotta a találkozót, sőt gólt rúgott. A visszavágón azonban nem számíthat rá Mátyus János vezetőedző, a hétvégi bajnokira viszont rendbe jöhet. Zoran Kostic sem egészséges még, a labdarúgó a tervek szerint március második felében térhet vissza a pályára. A csapat kedden este villanyfényben edzett a Városi Stadionban, Luis Ramos pedig optimistán nyilatkozott.

– Mivel előnyt szerzett a Debrecen, ők várhatják jobb helyzetből a visszavágót, de nem adjuk fel, és szeretnénk továbbjutni. Nagyon szeretem a derbiket, engem nagyon feldob, és mindent megteszek majd a sikerért – mondta a középpályás.

Harsányi Zoltán jó formában van, így a támadó is bízik a meglepetésben.

– Egyre jobb erőben vagyok, és jönnek a gólok is. Jó lenne Debrecenben is betalálni, és ha szervezetten játszunk, nyerhetünk. Nagyon remélem, hogy a szurkolóink is elkísérnek minket, mert ők nagy erőt adhatnak nekünk – mondta a támadó.

A DVSC-TEVA–Nyíregyháza Spartacus mérkőzés ma este 18 órakor kezdődik.

Dankó László