Virtuális Erasmus partnertalálkozó a Bemben!

Két Erasmus+ köznevelési projektben vesz részt a  Nyíregyházi Bem József Általános Iskola a 2019-2020-as tanévtől. A programokat a Tempus Közalapítvány írta ki. Ezek, ha nem is a megszokott módon, virtuálisan azonban folytatódnak a pandémia ideje alatt is.

A 2020 tavaszán érkezett világjárvány átírta az emberek mindennapjait. Sok Erasmus projekt leállt márciusban. Ezek az eredeti tervek szerint 24 hónap hosszúak lettek volna. A programban résztvevő országok azt remélik, hogy 6-12 hónap futamidő hosszabbítással lehetőségük lesz a jövőben személyes találkozókat is szervezni.

A pandémia alatt természetesen elmaradnak a külföldi utazások, a programokban résztvevő diákok és tanáraik azonban továbbra is folyamatosan dolgoznak azon, hogy a pályázatban vállalt kötelezettségeiknek eleget tegyenek.

Így 2020. november 9-12-ig virtuális partnertalálkozót rendez a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola.  A projekt elnevezése: „Games in Europe – an endless story".

A 4 nap alatt a résztvevő 4 partnerország tanulói és tanárai online kapcsolaton keresztül élőben „találkoznak" egymással, és bemutatják a soron következő projektfeladataikat. 

A résztvevő országok: Magyarország, Ciprus, Görögország és Portugália.

Az online találkozó úgy zajlik majd, mint a járvány előtt a hasonló rendezvények.

Az online találkozó pontjai:

- igazgatói köszöntés,

- iskolánk/városunk/országunk bemutatása,

- az Internet veszélyei, projektmunka, poszterkészítés, kahoot online tanulás

- játékok a tanórán, tanulók – tanárok által bemutatva (jó tapasztalatok cseréje)

- Charis, a robotfiú története (Charis a projekt logója, egy félig ember, félig robot fiú)

- a geocaching, kincskeresés

– Reméljük, hogy ezzel a virtuális találkozóval egy kis mosolyt tudunk csalni tanulóink és partnereink arcára és bár az utazás élményét pótolni nem tudjuk, mégis megismertetjük külföldi partnereinket Nyíregyházával és iskolánkkal osztotta meg szerkesztőségünkkel Dr. Baloghné Mester Éva, intézményvezető.

 

Forrás: Nyíregyházi Bem József Általános Iskola