Virágos Nyíregyháza – Közel százezer virágot ültetnek a város köztereire

6, 2 millió forint értékben 96 ezer darab hagymás és kétnyári virágot ültetnek el a NYÍRVV Nonprofit Kft dolgozó a város köztereire, egyúttal folyik a szökőkutak, öntözőberendezések karbantartása, és a következő 3 hétben téliesítik a hálózatot.


Október végéig az őszi kiültetéseket végzik, a kétnyári és hagymás növényeket ültetik el Nyíregyháza közterületein a virágágyásokba. A munkát most is hosszas íróasztali tervezés előzte meg. A formák, színek és növényfajták játékát veszi figyelembe a cég körülbelül 25 dolgozója, többhetes munkája során.

Keczkó János, a NYÍRVV Nonprofit KFT Közterület Fenntartási Irodavezetője elmondta:

Itt a Hősök terén, ahol állunk, hagyományosan a város színei fogják díszíteni ebben az évben is a teret, a virágágyásokat. A sárga dombháznál egy virágórát fogunk tervezni, a Könyvtár előtt szerelmes gerléket ábrázoló motívumok jelennek meg, és természetesen a geometriai formák is visszaköszönnek a kiültetések során.

A városalapítók szobrától Sóstóig több ezer nárciszt, tulipánt és árvácskát ültetnek el, pontosan 40 ezer tő kétnyári, és 56 ezer hagymás növényt, melyek értéke 6, 2 millió forint. Először kerül városi parkokba és terekre a százszorszép. Október végéig, pontosabban, amíg az időjárás engedi, működnek a szökőkutak, és öntözik a virágágyásokat. Ebben az időszakban sor kerül az öntözőhálózat karbantartására, majd téliesítik azt.

Ebben az évben is nagy hangsúlyt fektetünk a folyamatos virágzásra, hogy minél hosszabb időszakban díszesek, virágosak legyenek közterületeink. Ezt már most ősszel, ill. tavasszal egészen későig – akár a nyár elejéig mindenki megcsodálhatja városunkban.

– ígérte az irodavezető.

Tavaszra újdonságot ígér a szakember, melynek tervezése és előkészítése is őszi feladat. Egy része titok, hogy tavaszra legyen meglepetés, de az már most tudható, hogy egy teljesen új növény kerül fel a városi repertoárba, a prérigyertya, ami egyedülállóan későn virágzik a hagymás növények között, szépségét május környékén csodálhatjuk meg városunkban.

 

Matyasovszki Edit