Villám csapott le a Szpari meccsén!
Percekig állt a játék a vihar miatt a Kazincbarcika elleni felkészülési találkozón.

A Kazincbarcika ellen több fiatal is a kezdőben kapott helyet, Fekete Tamás személyében pedig egy védő is pályára lépett, akit tesztel a Szpari.

Nyíregyháza Spartacus – Kazincbarcika 2-0 (1-0)

Abaújszántó, 150 néző

Jv: Szilágyi Sándor ( Benkő, Berecz)

Nyíregyháza: Perger – Szokol, Fekete, Rubus, Barna (Farkas) – Ur (Kónya), Kártik, Ács (Szécsi), Vámos (Rudolf) - Pálinkás (Rezes), Pölöskey (Harsányi)

vezetőedző: Mátyus János

Kazincbarcika: Varga – Szemere, Belényesi, Süttő, Burics, Kovács, Molnár, Bene, Odrobéna, Katona, Turcsik

vezetőedző: Koleszár György

Jól kezdett a Nyíregyháza, és előbb Pölöskey fejelhetett közelről, de védett Varga. A másik oldalon egy beadás után büntetőt reklamáltak a barcikaiak, mivel szándékosnak véltek egy kezezést. A 16. percben megszerezte a vezetést a Szpari. Egy szép Vámos-Szokol összjáték után Ur László kapott jó labdát, és a jobb oldalról pontosan lőtt, 1-0. Az első félidőben jól játszott a Spartacus, több ígéretes akciót is vezetett. A 25. percben Pálinkás lőtt egy szép csel után, de Varga kitolta a léc alá tartó labdát. A 40. percben ismét Pálinkás került helyzetbe, de centikkel mellé lőtt. A végére is jutott egy nagy helyzet, Vámos vezethette egyedül kapura a labdát, de Varga nagyot védett. Az eredmény nem változott, a szünetben vezetett a Szpari.

Fordulás után Rudolf ment el jól a jobb oldalon, de beadásáról lekéstek a társak középen. Tíz perce tartott a második félidő, amikor egy hatalmas villám csapott le a pálya mellett, a játékvezető pedig szünetet rendelt el. Szerencsére senki nem sérült meg. Percekig szakadt az eső, majd a folytatásban a Nyíregyháza irányította a meccset. Előbb Kártik beadása után Rudolf fejelt, de védett a kapus, majd a 76. percben megszerezte második gólját a csapat. Rudolf ugratta ki a bal oldalon Harsányit, aki pontosan lőtt, 2-0. Pár perccel később Rudolf szögletét Harsányi bólintotta mellé, majd Rezes lőtt távolról alig fölé. A Szpari végül magabiztosan győzött a Kazincbarcika ellen.  

Dankó László